Recept: Gezonde lemon-cheesecake
Cheesecake is overheerlijk en mijn nr 1 guilty pleasure! De verschillende variaties maken het moeilijk om aan één smaak vast te houden. Ze zijn allemaal lekker! Cheesecake is ontzettend populair en daarom kon ik het niet weerstaan om een gezonde en verantwoorde versie te maken. De cake is makkelijk te maken en smaakt fris en romig. Dit is het perfecte recept als je je verjaardag op een gezonde manier wilt vieren. Maar wie houden we voor de gek? Dit gerecht is ook gewoon heerlijk als ontbijt, lunch of snack! De bodem is gemaakt van amandelmeel en cacao, en de combinatie met citroen zorgt voor een feestje in je mond!
"I eat cake because it’s somebody’s birthday somewhere"
Ingrediënten
Bodem
- 40 gram dadels
- 150 gram amandelmeel
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 40 gram gesmolten kokosolie
Vulling
- 750 gram magere kwark
- 6 gelatineblaadjes
- rasp van 2 citroenen
- 1 vanillestokje
- citroenschijfjes (stuk of 6)
- 50 gram bosbessen
Bereidingswijze
- Vet de springvorm in met kokosolie. Doe de ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en mix ze tot een geheel. Doe het mengsel in een springvorm, druk het goed aan en zet de vorm 10 minuten in de koelkast.
- Doe de kwark met de citroenrasp in een kom en meng het geheel goed. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken. Verwarm een beetje van het kwarkmengsel in een pannetje en voeg de geweekte gelatineblaadjes hieraan toe. Haal de pan van het vuur. Roer goed door en voeg dan de rest van de kwark toe. Haal het merg uit het vanillestokje en voeg dit aan de vulling toe. Giet de vulling over de taartbodem en strooi de bosbessen erover.
- Laat de taart 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met de citroenschijfjes.
En smullen maar!