RECEPT: healthy kapsalon met kip

Diner door Chloe

Lekker na een avondje stappen of op zondag op de bank een kapsalon bestellen? Dat is pas echt een guilty pleasure. We eten het dan ook niet te vaak, want het is allesbehalve gezond. Maar wat nou als wij je vertellen dat je dit lekkere gerecht ook gewoon doordeweeks kan eten en dat het ook nog eens gezond is? Ja, je leest het goed. Wij hebben het recept voor een healthy kapsalon.

Healthy kapsalon

Kapsalon is één van de meest vette en ongezonde gerechten die je kan kiezen na een avondje stappen. Dat is natuurlijk ook wat hem zo lekker maakt. Frietjes, gesmolten kaas en dan die saus. Hmm... Krijg jij al honger? Maar ook dit recept voor de healthy kapsalon is minstens zo lekker.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo vastkokende aardappel
  • Olijfolie
  • 300 gram kippendijfilet
  • 2 ½ tenen knoflook
  • 1 eetlepel yoghurt mayonaise
  • 2 eetlepels Al-Andaluz kruiden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram jonge kaas
  • 200 gram cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • 75 gram ijsbergsla

Zo maak je de healthy kapsalon

  1. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Ondertussen snijd je de aardappelen in frietjes.
  2. Pak een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de friet overheen. Voeg hierna een scheutje olijfolie toe en schep om zodat de olie goed verdeeld over de frietjes. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  3. Doe de frietjes in de oven en bak in zo’n 40 minuten gaar.
  4. Ondertussen snijd je de kippendijfilet in reepjes van ongeveer een halve centimeter. Snijd nu twee knoflookteentjes fijn en meng dit met de al-andaluz en een scheutje olijfolie. Verdeel dit nu over de kipreepjes en laat even 10 minuten staan.
  5. Snijd nu de laatste knoflook fijn en meng dit samen met de mayonaise, yoghurt en sambal. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Bak de kipreepjes gaar in een koekenpan en rasp de kaas.
  7. Pak een ovenschaal en doe hier eerst de friet in. Vervolgens verdeel je ook de kipreepjes en de kaas eroverheen en doe je de schaal nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Ondertussen halveer je de tomaatjes en snijd je de komkommer in kleine stukjes.
  9. Pak de ovenschaal en verdeel nu de ijsbergsla, tomaten en komkommer er overheen. Als laatste voeg je natuurlijk je zelfgemaakte knoflooksaus toe.

Eetsmakelijk!