RECEPT: healthy loaded fries met pulled chicken
Als er iets is waar je ons voor wakker kunt maken dan zijn het wel loaded fries. Deze heerlijke snack is een echte guilty pleasure. Perfect dus voor een cheatday in het weekend, maar met dit recept kan je het ook gewoon doordeweeks eten. Deze healthy loaded fries zijn precies wat je zoekt.
Healthy loaded fries
Loaded fries zien we steeds vaker op de menukaart staan. Wij snappen wel waarom, want het is heerlijk. Of je het nou als lekkere snack gebruikt of als avondmaaltijd: het kan allemaal. En deze healthy loaded fries zijn helemaal een feestje, want hiervoor hoef je niet extra hard te werken in de sportschool.
Wat heb je nodig?
- 400 ml water
- 340 gram kipfilet
- 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 800 gram zoete aardappelfriet
- 150 gram mais uit blik
- 1 jalapeñopeper
- 1 rode ui
- 3 tomanten
- 1 limoen
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 2 avocado’s
- Koriander
Zo maak je de healthy loaded fries
- Verwarm de oven vast voor op 200 graden en breng het water aan de kook. Leg vervolgens de kip erin en zet het vuur laag. Pocheer het nu door 12 minuten te laten staan.
- Haal vervolgens de kip uit de pan en trek met een vork de kip uit elkaar. Meng de pulled chicken nu met de tacokruiden en 1/3 van de olijfolie.
- Verdeel de zoete aardappelfriet nu over een bakplaat en besprenkel met de overgebleven olijfolie. Zet nu voor 25 minuten in de oven.
- Laat de mais uitlekken, verwijder de steel van de peper en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes. Hierna rasp je de helft van de limoenschil en halveer je de vrucht. Pers vervolgens één helft uit en snijd de andere helft in partjes.
- Meng nu de ui met de tomaat, limoenrasp en limoensap.
- Haal de friet uit de oven en verdeel de mais, pulled chicken, kaas en peper erover. Doe hierna nog voor 5 minuten de oven in.
- Ondertussen snijd je de avocado’s en schep je deze uit. Prak vervolgens het vruchtvlees en breng op smaak met wat limoensap.
- Haal de loaded fries uit de oven. Verdeel nu de ui-tomatensalsa, avocado en koriander en serveer met limoenpartjes.