Recept: Raw Pad Thai

Food & Recipes door fitgirlcode

Wat zo tof is aan een raw vegan lifestyle en met name een fruitarian lifestyle is de simpelheid van eten. Een papaya als lunch, wat dadels als snack of een simpele rauwe soep als avond eten. Maar soms wil je meer! Soms verlang je naar rijke smaken, een pittige edge en naar bijvoorbeeld het streetfood waar je tegenaan liep tijdens het backpacken door Azië... Vandaag delen wij zo'n knaller van een recept, van HappyEarthKitchen. Een Raw Pad Thai!

De RAW versie van deze Thaise Pad Thai maken we op basis van kelp noodles. Kelp is een zeewier en zit vol met voedingsstoffen. De noodles zijn vetvrij, glutenvrij en passen binnen een raw vegan lifestyle. De dressing heeft een pindakaas of notenpasta als basis. Het is ook heerlijk om de pindakaas zelf te maken met rauwe pinda’s (zie het recept hieronder), maar een kant en klare notenpasta of pindakaas (zonder toevoegingen) is natuurlijk wel zo makkelijk. En mocht je jezelf een rit naar de natuurwinkel willen besparen, dan kun je de kelp noodles natuurlijk ook nog vervangen door courgetteslierten die je met een spiralizer maakt. Of je cheat en kookt gewoon wat rijstnoodles haha...

Raw Pad Thai

Ingrediënten (voor 4 porties)

Basis

  • 1 pak kelp noodles
  • 1 wortel julienne gesneden
  • een kopje rode kool dun gesneden
  • 100 gram tauge
  • 1 bosuitje
  • handje verse koriander gesnipperd

Saus

  • rauwe pinda’s of rauwe amandelen
  • plakje gember
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 6 geweekte dadels
  • 1 theelepel rauwe kokosolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel tamari (optioneel)

Topping

  • Rode pittige peper gesneden in dunne ringen
  • Handje rauwe pinda’s in stukjes gehakt
  • Verse koriander

Bereidingswijze

  1. Doe rauwe pinda’s of amandelen in een foodprocessor en draai hier pindakaas / notenpasta van. Let op dat dit proces tijd kost, heb geduld. Zet de foodprocessor aan en ga gerust wat anders doen. Meng totdat er een gladde massa ontstaat en de pinda’s/amandelen hun natuurlijke vet gaan loslaten. *tip: je hebt 2 eetlepels van de notenpasta nodig, maar maak gelijk wat meer en bewaar de rest in een glazen pot. Op deze manier heb je de rest van de week vers gemaakte rauwe notenkaas binnen handbereik.  
  2. Doe 2 eetlepels van de notenpasta + alle overige ingrediënten van de dressing in de foodprocessor en draai tot een gladde massa
  3. Laat de kelp noodles goed uitlekken, doe in een kom en masseer de dressing in met je handen.
  4. Doe de gesneden groenten bij de kelpnoodles en schep rustig om.
  5. Verdeel de Pad Thai over 4 borden of kommen en garneer met grof gehakte pinda’s, rode peper en verse koriander.

Smullen maar! Meer Happy Earth Kitchen recepten vind je op www.happyearthkitchen.com!

Foto’s: Yonca Özbilge - Happy Earth Kitchen ©