Gezonde Smeuïge Chocolade Brownies
Vind jij het moeilijk om aan je dagelijkse portie groenten te komen? Met deze heerlijke havermout brownies eet je stiekem je groenten zonder het door te hebben. Je hoeft je groenten niet alleen bij de lunch of het avondeten te nemen. Verwerk ze door je bak recepten en geniet onopgemerkt van je extra vitaminen en mineralen. Is dat niet geweldig? En het beste is dat je het niet eens proeft! Tip: een goede manier om ervoor te zorgen dat je kinderen genoeg groenten binnenkrijgen.
Dit brownie recept verveelt me nooit! Zodra ik ze gebakken had, kon ik ze niet weerstaan. Dus ik wist dat ik dit recept met jullie moest delen! Het is ook ideaal om te maken als je niet zo veel tijd hebt. Je kan deze luchtige chocolade brownie ongeveer 3 of 4 dagen in de koelkast bewaren. Dus neem een stukje wanneer je geen tijd hebt om ontbijt of lunch te maken. Nom nom nom… (Ik zet ze altijd 15 seconden in de magnetron voordat ik ze eet).
Hoe maak je de smeuïge chocolade brownies
Ingrediënten (10 brownies)
- 100 gram havermeel
- 50 gram havermout
- 50 gram cacao
- 1 geraspte courgette
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 eieren
- 100 milliliter amandelmelk
- 100 milliliter water
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
ZO MAAK JE HET
- Verwarm de over op 180 graden.
- Maak de courgette fijn in een blender, keukenmachine of met een rasp. Je kan hier een zeef voor gebruiken.
- Meng de gesmolten kokosolie, eieren, honing, amandelmelk en water in een kom.
- Meng in een andere kom de cacao, havermout, havermeel, bakpoeder en het zout.
- Meng het natte mengsel met het droge mengsel en voeg de geraspte courgette eraan toe. Roer het goed door elkaar.
- Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en vul deze met beslag. Zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Laat het daarna minstens 10 minuten afkoelen. En dan… Genieten!
Recept: www.inlovewithhealth.com