Sinterklaas recept: Vegan speculaascake

Food & Recipes door jules-pruijn

Het is 5 december! Dat betekent dat het vanavond pakjesavond is. Gaan jullie nog Sinterklaas vieren vanavond? Bij pakjesavond hoort vaak ook een tafel vol lekkere hapjes. Om het een beetje makkelijker te maken, hebben wij een lekker recept voor jullie voor een gezonde speculaascake! Gaan jullie hem proberen vanavond?

In deze cake zit geen melk en ook geen ei!

Dit heb je nodig voor 1 speculaascake

  • 200 gram speltmeel
  • 60 gram bloesemsuiker (of honing, alleen dan is je cake niet meer vegan)
  • 100 ml kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 100 ml plantaardige melk
  • 12 dadels
  • 1 hand hazelnoten
  • 15 amandelen (voor op de cake)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en bedek een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt vervolgens de kokosolie in de magnetron of in een pannetje tot het vloeibaar is.
  3. Hak de dadels fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine).
  4. Als je dit hebt gegaan, doe je alle ingrediënten behalve de amandelen bij de dadels en meng je deze in de keukenmachine tot een plakkerig, dik mengsel.
  5. Hierna doe je dit mengsel in de bakvorm, druk deze goed aan (bijvoorbeeld met een lepel). Hierna druk je wat amandelen op het mengsel.
  6. Zet de bakvorm in de oven en bak deze voor 55 minuten op 180 graden.

Helemaal niet moeilijk dus! En wel mega lekker én niet ongezond. Gaan jullie dit recept proberen vandaag? Heb je trek gekregen van dit recept? Neem dan eens een kijkje op onze FOOD-pagina waar je heerlijke recepten kunt vinden

Laat ons weten wat jij van het recept vond en volg @fitgirlcode om je te laten inspireren op het gebied van ontbijt, lunch, diner en snacks!