Snel en gezond recept: Courgetti met gegrilde tomaatjes en avocadosaus
Wanneer iemand me vraagt wat mijn favoriete gerecht is, dan roep ik altijd meteen: Pasta! Ik kan het elke dag eten en zou dan ook geen enkel probleem mee hebben om tijdelijk in Italië te wonen. Het enige probleem met pasta is, dat het vaak wat zwaar op de maag is en ook redelijk koolhydraatrijk. Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg als je met mate pasta eet, of gewoon wat kleinere porties maakt. Maar ik kies voor de afwisseling van mijn pasta cravings graag voor een andere optie: Courgetti!
Snel en gezond recept
Inderdaad, die 'spaghetti' slierten gemaakt van courgette. Wat mij betreft doen deze bijna niet onder voor echte pasta en je kunt ook hiermee eindeloos variëren. Dat is dan ook wat ik de afgelopen tijd veel heb gedaan en daar rolde een receptje uit wat ik jullie niet wilde ontnemen. Een variate op een klassieker, maar dan net even anders. Het fijne aan courgetti vind ik, dat je het zo klaar hebt. Dit receptje had ik binnen 20 minuutjes op tafel staan en het zag er, al zeg ik het zelf, uit alsof ik zeker dubbel zo lang in de keuken had gestaan. Goed, laten we over gaan tot het belangrijkste onderdeel. Zo maak je deze gezonde courgetti!
Courgetti met gegrilde tomaatjes en avocadosaus
Ingrediënten voor 2 personen
- 1,5 courgette
- 5 romatomaten (cherrytomaatjes kunnen ook)
- 1 middelgrote avocado
- 1 teentje knoflook
- halve citroen
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- Optioneel: geroosterde pijnboompitjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Gebruik een spirelli om 'spaghetti slierten' te maken van de courgette. Heb je deze niet? Schaaf de courgette dan in dunne plakken met een kaasschaaf en snijd hier vervolgens dunne slierten van.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie en een beetje balsamicoazijn. Doe deze vervolgens voor 10 minuutjes in de oven.
- Maak de avocadosaus door de avocado te prakken en deze te mengen met de helft van het citroensap, knoflook, olijfolie, peper en zout.
- Bak de courgetti voor 3-5 minuutjes in de pan tot deze goed warm is. Meng hier vervolgens de avocadosaus doorheen.
- Doe de courgetti op een bord en serveer de gegrilde tomaatjes hier bovenop. Besprenkel met wat citroensap en maak eventueel af met wat geroosterde pijnboompitjes.
Dit recept is per toeval helemaal vegan! Je kunt er eventueel wat Parmezaanse kaas overheen doen als je dit wilt, maar ik vond het niet nodig.
Voedingswaarden per persoon: kcal: 265 | vetten 23 gr | Koolhydr 10 gr | Eiwit 5 gr