Suikervrije bananenmuffins
Het ontbijt overslaan omdat je haast hebt? Nooit meer met deze muffins! Deze luchtige suikervrije bananenmuffins voor zijn voedzaam, vullen goed en zijn damn tasty! En, er zit geen toegevoegd suiker of vet in!
Ingrediënten (10-12 muffins)
- 3 middel/grote heel rijpe bananen
- 2 eieren
- ¾ cup / 96 gram havermeel ( je kan dit ook zelf maken door havermout in een keukenmachine te malen)
- ½ cup / 65 gram boekweitmeel
- ½ cup / 65 gram speltmeel
- handvol fijngehakte dadels
- handvol fijngehakte walnoten
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
Het is belangrijk dat je overrijpe bananen gebruikt, dat betekent dat ze redelijk bruin zijn. Maar dit is alleen maar goed, want hierdoor hoef je geen suiker toe te voegen; de bananen geven een heerlijke, zoete smaak. De muffins zijn ook een goeie manier om overrijpe bananen te gebruiken, zodat je ze niet weg hoeft te gooien.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de bananen, eieren en het vanille extract in de keukenmachine. Voeg daarna het havermeel, boekweitmeel en speltmeel toe en mix het tot een glad beslag.
- Voeg de fijngehakte dadels, walnoten en het bakpoeder toe.
- Verdeel het beslag over de muffintray.
- Zet de tray in de oven voor ongeveer 25-30 minuten; ze zijn klaar als ze een mooie goud bruine kleur hebben.
Maak een voorraad in het weekend en je hebt de hele week een goede start van de dag. Geniet van je gezonde suikervrije bananenmuffins voor ontbijt en laat mij weten wat je ervan vindt!