Think and lose weight

Tips door debbie-feed-for-lifestyle

Wat kilo’s kwijtraken, kan zo enorm lastig zijn. Zeker om die kilo’s er ook af te houden. Terwijl het je zoveel voordelen oplevert om een gezond gewicht te hebben én lekker in je vel te zitten, lijkt het alsof je lichaam er alles aan doet om jou vooral niet te laten afvallen. Hoe frustrerend! Jouw sterke mind gaat je echter helpen om dit te doorbreken. Hoe je dit doet, kun je trainen! Dat is misschien in dit geval wel effectiever dan trainen in de sportschool. Think and lose weight, het kan echt!

Of jij iets gaat volhouden, hangt allemaal af van de overtuiging & volharding waarmee je het doet. Om gewicht te verliezen is er een verandering nodig. In ieder geval in je voeding. Vanuit onze natuur maken we echter bijna alle 'leefstijlkeuzes' op de automatische piloot. We denken er niet echt meer bij na. Zo werken immers onze hersenen: Wanneer je iets al een tijdje zo doet, wordt het geautomatiseerd. Dan kost het minder aandacht en is er ruimte voor ons brein om ons te behoeden voor onveilige situaties. Het beloningssysteem in onze hersenen en met name de aanmaak van de stof dopamine conditioneert ons daarnaast om dingen te blijven doen die een beloning (een gevoel van geluk) opleveren.

Eten en drinken geeft ons die beloning. Zeker vettigheid en snelle suikers. Dat maakt het extra lastig wanneer je bijvoorbeeld besluit om minder te gaan snoepen. Jij neemt het op tegen je eigen beloningssysteem. Dat is zeker in het begin best pittig. Totdat er een nieuwe gewoonte is ontstaan die beter past bij jouw doelen. Om tot die nieuwe gewoonte te komen, moet je lang genoeg doorpakken, zodat je jouw hersenen de kans geeft de verandering te gaan automatiseren. Dit kun je zelf stimuleren!

Begin eens om jouw mind in te zetten om wél over je voeding na te gaan denken. Je heel bewust te zijn en worden van alles wat je op een dag in je mond stopt en waarom. Maak je de kennis eigen om vervolgens bewuste andere keuzes te gaan maken. Schrijf je doel op en maak een plan. Wanneer jij weet wat je waarom doet en je focus hebt op het resultaat, helpt je mind jou om op koers te blijven. Uit onderzoek blijkt dat alleen al door de gedachte dat je goed bezig bent, het proces van afvallen wordt gestimuleerd. Zie het voor je! Waar wil je over een paar maanden staan? Hoe voel je je dan? De eerste neurale verbindingen in je lichaam, op weg naar een nieuwe routine, worden al gemaakt door de focus van jouw mind op het doel en het gevoel dat dat je oplevert. Daar zit de kracht van visualisatie achter die zelfs in de topsport wordt gebruikt om betere resultaten te behalen!

Wees voorbereid! Je weet nu dat gedurende het uitvoeren van je plan, jouw lichaam en geest je op andere gedachten willen gaan brengen. Ze proberen jouw ‘oude’ gewoonten in stand te houden en hebben zin in een shotje dopamine. Omdat je weet dat dit gaat gebeuren, word je hier minder door verleid. Houd je focus op je doel, zorg voor positieve afleiding zoals een wandeling met vrienden, je favourite magazine om in te bladeren of een mooi boek dat je jezelf in het vooruitzicht hebt gesteld na het doorkomen van de eerste week etc.

Hoe meer jij geniet (!) van de tussentijdse resultaten die jij behaalt zoals het ervaren van meer energie & fitheid en het verliezen van kilo’s of centimeters omvang, hoe meer jouw sterke mind je helpt om steeds makkelijker jouw doelen te behalen. De beloning is groot en jouw nieuwe manier van eten wordt zo sneller een gewoonte. Breng je jouw voeding ook nog in balans met andere leefstijlpijlers als bewegen, ontspannen (en slapen) en ademhalen dan worden de voordelen die je ervaart nog groter en de veranderingen makkelijker te ‘automatiseren’.

Ik help je heel graag op weg met jouw plan. De juiste tools om de quick wins in te zetten om lange termijn resultaten makkelijker te behalen. Deze maand start mijn nieuwe Reset programma via de Feed For Lifestyle Instagram. Ben jij erbij? X Debbie