5 Tips om meer groente te eten

Food & Recipes door roos-aduagyei

Toen ik begon aan mijn Fit Girl avontuur kwam ik er achter dat ik véél te weinig groenten at. Zonde, want die vitaminen uit 2 ons groenten heb je iedere dag weer nodig. Vooral wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent. Gelukkig zijn er een aantal handige tips en tricks waarmee jij iedere dag je dosis groente binnenkrijgt. En die tips ga ik vandaag met jullie delen! Plus dat we nu een lekkere actie voor je hebben die je aan het einde van dit artikel kunt lezen. 

Tips om meer groente te eten

Smoothies

In de zomer drink ik iedere dag minstens één smoothie. Wanneer je niet dol bent op groenten kun je ze het beste in een smoothie verstoppen. Zelf voeg ik vaak een flinke hand spinazie toe aan mijn smoothie. Wanneer je er veel fruit bij doet, zoals sinaasappels, banaan en aardbeien, proef je de spinazie niet eens. Sommige groenten zijn in mijn opinie zelfs een stuk lekkerder in een smoothie. Wortels at ik vroeger nooit. Nu voeg ik ze maar al te graag toe aan een lekkere smoothie!

Je kunt eindeloos variëren met groente in smoothies. Het verschilt natuurlijk ook per seizoen. Ga eens naar de markt en koop groenten die je normaal gesproken niet eet. Op internet zijn er talloze recepten te vinden voor smoothies dus doe daar je inspiratie op. Wedden dat jij op deze manier iedere dag aan je dosis veggies komt!

Soep

Zelfgemaakte soep is een geweldige bron van vitaminen. Wanneer je het zelf klaarmaakt is het vers, vrij van toegevoegde rotzooi en je kunt zelf zo veel groenten toevoegen als je wilt. Net zoals bij smoothies kun je hier eindeloos variëren in combinaties. Ik eet het liefst een zelfgemaakte soep van tomaten en zoete puntpaprika. Daar kun je mij echt voor wakker maken, héérlijk!

Soep is extreem gemakkelijk om te maken en je kunt het in de vriezer bewaren. Even ontdooien, warm maken et voila: je dagelijkse dosis groenten is binnen! Dus zelfs wanneer je doordeweeks niet veel tijd hebt, kun je op deze manier zorgen dat jij je iedere dag je portie groenten binnenkrijgt.

Snacks

Snacken met groenten, het klinkt misschien saai, maar dat is het niet. Tussendoor kun je bijvoorbeeld een lekkere salade maken met avocado, veldsla, spinazie en noten. Het vult goed en het bevat vrijwel geen calorieën. En wat dacht je van worteltjes met hummus of guacamole? 

Dips

Wist je dat je heel gemakkelijk dips kunt maken van groenten? Hummus wordt bijvoorbeeld gemaakt van kikkererwten en is heel simpel om thuis na te maken. Als je het zelf maakt is het volledig vrij van toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Het is vers én je weet zeker dat er echte groente in zit. Ik gebruik vaak mijn smoothie blender om hummus te maken, maar een keukenmachine is helemaal een uitkomst. Vooral om harde dingen zoals kikkererwten fijn te malen. Vind je 'normale' hummus een beetje saai? Wees dan creatief en voeg er wat andere ingrediënten bij zoals bietjes, paprika of gedroogde tomaten.

 

Helemaal geïnspireerd geraakt om aan de slag te gaan? Wist je al dat je nu een gratis Smoothie Guide krijgt bij aankoop van de Happy Healthy Guide? Zo ben jij verzekerd van 12 weken lang gezond en lekker eten én krijg je genoeg groente binnen. Check it out!

 

 

[maxbutton id="73"]

 

 

Header: Susan van Esch