Top 5 beste hardloopsokken voor #FITGIRLS

Lifestyle & Tips door chrismuru

Ben je bij het gebrek aan teamsporten of sportschool-sessies begonnen met hardlopen? Goed bezig! Je weet waarschijnlijk wel dat goede hardloopschoenen een must zijn. Maar de juiste hardloopsokken zijn net zo belangrijk als je kilometers gaat maken! Ze helpen niet alleen om blaren en zweetvoeten te voorkomen, maar dragen ook bij aan een goede ondersteuning. En ze geven een extra comfortabele spring in your step!

Hardloopsokken kopen: waar moet je op letten?

Ten eerste: koop damessokken! Het is misschien verleidelijk om de sokken van je huisgenoot of vriendje te jatten als je even geen schone sokken in de la hebt liggen. Maar brede mannenvoeten zijn simpelweg niet hetzelfde als onze smalle, poezelige voetjes. Bovendien zijn ze meestal groter, wat ons brengt bij het volgende punt: de maat. Ook op dat gebied mag je zeker geen compromissen sluiten. Je koopt immers ook geen hardloopschoenen die een maat te klein of te groot zijn! Ook belangrijk is dat de sokken geen wrijving veroorzaken tijdens het rennen. En natuurlijk moeten ze goede ademende eigenschappen hebben, want op stinkende sportschoenen zit je niet te wachten.

Top 5 beste hardloopsokken voor dames

#1. Lululemon Speed enkelsokken

De meeste mensen kennen Lululemon waarschijnlijk van hun yoga leggings. Maar dit Canadese merk heeft ook hele mooie collecties voor onder andere hardlopers. Lululemon Speed enkelsokken zijn lichtgewicht hardloopsokken, voorzien van micro-demping in de hiel en teen. Voor een optimaal comfort, zelfs tijdens je zweterigste runs.

Meer info

#2. Nike Racing enkelsokken

Nike Racing Enkelsokken zijn net even wat langer dan de meeste hardloopsokken, dus ideaal voor als je weleens off-road gaat en per ongeluk in de brandnetels terecht komt. Deze mooi aansluitende sokken zijn voorzien van NikeGrip antislip technologie en ademende mesh-stof voor optimale ademende eigenschappen. Verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Vapor Green.

Meer info

#3. Falke RU Light Short Running damessokken

De RU serie van Falke behoort tot de bestverkochte hardloopsokken. Niet zo verwonderlijk, want ze scoren heel goed op het gebied van demping en dynamische stabiliteit. Deze lichtgewicht variant heeft een naadloos ontwerp, zodat de sok nergens kan irriteren. En dankzij de open mesh structuur profiteer je van een uitstekende ventilatie.

Meer info

#4. STOX Running Socks

Aan de productie van de ‘Energy socks’ van STOX is heel wat wetenschappelijk onderzoek voorafgegaan. Dit heeft geresulteerd in compressiesokken die speciaal ontwikkeld zijn voor hardlopen. De sokken zorgen voor een verbeterde doorbloeding van je benen, wat spierpijn reduceert en helpt om sneller te herstellen na het hardlopen. De innovatieve materialen zijn dun maar stevig en voorkomen wrijving en zweetvoeten.

Meer info

#5. Happy Socks Athletic

Word je een beetje moedeloos van al die witte, grijze en zwarte hardloopsokken? Vul je sokkencollectie dan aan met een paar kleurrijke exemplaren uit de Athletic lijn van Happy Socks! Goed, ze zijn niet zo hightech als de meeste andere hardloopsokken in deze lijst. Maar met keuze uit hoge, halfhoge en lage sokken in vele speelse designs wordt je meteen vrolijk.

Meer info