Is vers fruit gezonder dan diepvriesfruit?

Food & Recipes door Chloe

Wanneer je gezonde levensstijl wilt aanhouden dan hoort voldoende fruit eten daar natuurlijk bij. Maar moet je dan echt vers fruit kopen of is diepvriesfruit net zo gezond. Fitgirlcode zocht het voor je uit.

Diepvriesfruit vs. vers fruit

Een zak diepvriesfruit is één van die dingen die altijd handig is om in huis te hebben. Je kan er altijd wel iets mee en als je van smoothies houdt kan je zelfs zakken kopen speciaal samengesteld voor een lekkere smoothie. Maar vers is altijd gezonder, toch? Nee dus. Hoewel dit in de meeste gevallen wel zo is, ligt dit bij fruit toch net even anders.

Diepvriesfruit is gezonder dan vers fruit

Hier sta je misschien van te kijken, maar diepvriesfruit is gezonder dan het fruit van de versafdeling. Dit komt omdat de vruchten na het plukken direct worden ingevroren. Hierdoor blijven alle voedingswaarden en vitmines beter bewaard. Wanneer je fruit invriest, stopt de afbraak van voedingswaarden namelijk. Zo kunnen aardbeien uit het vriesvak tot 36% meer voedingswaarden hebben dan de aardbeien van de versafdeling. En dan zijn ze ook nog eens een stuk goedkoper.

Vitaminen

Niet alleen het invriezen zorgt ervoor dat diepvriesfruit meer vitaminen heeft. Het duurt bij vers fruit namelijk veel langer voordat het in de winkel beland. De vruchten worden namelijk na het plukken eerst vervoerd, dan ingepakt, dan weer vervoerd, dan in de winkel gelegd en komen dan pas in de koelkast terecht. Omdat dit langer duurt, is het dus niet zo vers als je zou denken. Loop voortaan dus maar meteen door naar de diepvriesafdeling, want het is niet alleen goedkoper maar ook nog eens gezonder.