Fitgirlcode test: de havershakes van Weight Care

Food & Recipes door fitgirlcode

Het Fitgirlcode kantoor zit stampvol met meiden die wel het een en ander weten van voeding, en op z’n zachts gezegd kieskeurig zijn. Als er weer eens een doos met nieuwe producten op de mat verschijnt, zijn we er dan ook als de kippen bij om alles open te trekken, te proeven, te beoordelen (of veroordelen haha), en na een een vurige discussie ons eindoordeel te veilen. Wat er deze week op het menu staat? De havershakes van Weight Care!

Omdat ik zelf nu niet bepaald een expert ben op het gebied van voedingsstoffen en afslankmaaltijden vroeg ik de diëtiste van Weight Care naar het product dat ik zou gaan testen, de aardbei-banaan havershake! Zo was ik bijvoorbeeld toch wel heel erg benieuwd op welke manier de shake bijdraagt aan een gezonde levensstijl. 

Een maaltijdvervanger is een geconcentreerde bron van voedingsstoffen, die naast eiwitten, koolhydraten en vezels ook vitamines en mineralen aanlevert. Onze maaltijdvervangers vormen zo een hele maaltijd met minder calorieën. Onze maaltijdvervangers voldoen daarnaast aan strenge Europese wettelijke en wetenschappelijke normen, waaronder vastgelegde hoeveelheden voedingsstoffen. Onze havershakes en havermout bevatten bovendien 30 % minder suikers ten opzichte van de standaard afslankshakes/maaltijdvervangers. En wil je geen zuivel gebruiken, dan kun je de shakes ook aanmaken met ongezoete sojamelk.”

Het is wel heel opvallend dat tegenwoordig iedereen havermout-obsessed is. Wat is er nu precies zo speciaal aan het goedje?

Van haver zijn specifieke effecten aangetoond. Wanneer je  30 tot 60 gram haver(producten) per dag eet, verlaagt het LDL (slechte)-cholesterolgehalte in je bloed. Bij een hoog LDL-cholesterolgehalte is er een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Haver levert, net als veel andere granen, vezels en B-vitamines. Met alleen haver kom je er niet. Net zoals een volkoren boterham levert haver alleen niet alle nodige voedingsstoffen. Je hebt nog andere voedingsmiddelen nodig om alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen. De havershake van Weight Care hoeft enkel aangemaakt te worden met  magere ( soja)melk en levert wel al deze voedingsstoffen die een gezond ontbijt zouden moeten zitten. Dit in slechts 207 kcal!”

De Weight Care maaltijden bevatten wél suiker, werkt dit niet averechts in het geval van gewichtsverlies (mocht dit je doel zijn)?

“Om af te vallen is het belangrijk dat je energie-inname gedurende de dag lager ligt dan je energieverbruik. Op deze manier verlies je gewicht. De shakes van Weight Care leveren gemiddeld slechts 200 kcal per maaltijd. Technologisch gezien is het zeer lastig om een maaltijdshake te maken die geen suikers bevat. Suiker heeft een belangrijke impact op smaak, textuur en houdbaarheid van het product. Desondanks hebben we met de nieuwe haverproducten het suikergehalte al met 30% weten te verlagen.

havershakes van Weight Care

De grote test

A lá, genoeg theorie. Time for some tasting. Ik besloot de maaltijd op 3 punten te beoordelen, namelijk smaak, handigheid, en tijd. Let’s go!

Ik sta vol verwachting voor het aanrecht met mijn pot. Oke, wat staat er op de to-do lijst? Vier schepjes haver afmeten en 200 ml koude magere (soja)melk toevoegen. Is dat het? So far so good, handig is het dus zeker! Ik mix de twee ingrediënten zorgvuldig met een lepel. Als je van een dikkere shake houdt kun je deze na bereiding even laten staan. Wel weer even shaken voordat je gaat drinken. De structuur blijft ietwat korrelig, maar verder een prachtige shake! En wat een geur… Hmmm, aardbei-banaan all the way!

De shake staat letterlijk binnen 30 seconden voor mijn neus. Ideaal als je ’s ochtends snel een ontbijtje in elkaar moet flansen, of echt geen tijd hebt om net voor die vergadering nog uitgebreid te moeten staan kokerellen in de keuken. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld ever-busy Fitgirlcode CEO Aranka die dit product al eerder testte!

Next up, smaak. Nou, hij is zeker lekker. Het is een heerlijke shake, helemaal iets voor jou als je van de aardbeien-banaan producten bent! Het kost mij wel enige moeite om het glas helemaal naar binnen te werken, omdat het best een machtig goedje is. Bomvol zeg ik je. Al met al een smaakvolle en vullende shake, die je zó in elkaar flanst!

Nou, de havershake van Weight Care is geslaagd voor de test! Wil jij zelf ook op je gewicht letten, of juist op een effectieve manier op gewicht blijven, dan zijn de haver afslankshakes van Weight Care ook zeker wat voor jou! Give it a try!