Wij maakten kennis met Vitakruid, ashwagandha en magnesiummalaat

Fit & Training door jules-pruijn

Je hoort mensen misschien wel eens zeggen dat ze voedingssupplementen slikken. Sommige mensen doen dit in hun dagelijks leven, maar ook veel mensen nemen deze supplementen naast het sporten. Jij bent zelf misschien ook wel nieuwsgierig naar deze supplementen, maar weet niet waar je moet beginnen. Er zijn zoveel mogelijkheden, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat werkt nou wel en wat niet! En waar is het nou eigenlijk allemaal goed voor? Wij maakten op de redactie kennis met Vitakruid en leerden meer over de voedingssupplementen Ashwagandha en magnesiummalaat.

Wat is Vitakruid?

Vitakruid is een organisatie die hoogwaardige voedingssupplementen ontwikkelt. Deze producten worden met veel zorg ontwikkelt, want kwaliteit staat boven kwantiteit. Vitakruid brengt de moderne orthomoleculaire wetenschap en de wereld van de traditionele eeuwenoude Chinese Geneeskunde bij elkaar. Hun slogan ‘Driven by health’ staat dan ook voor het feit dat ze altijd bezig zijn met het verbeteren van de gezondheid van hun klanten.

Wat is magnesiummalaat?

Er bestaan verschillende soorten magnesium producten. De beste vormen van magnesium worden magnesiumchelaten genoemd. Magnesiummalaat valt ook onder deze chelaten. Chelaten hebben een hele hoge biologische beschikbaarheid, wat betekent dat het lichaam deze vormen van magnesium het beste op kan nemen. Magnesiummalaat is ook een vorm van magnesium die het beste kan worden opgenomen door ons spierweefsel. Na het sporten magnesium gebruiken kan goed zijn voor het herstel van je spieren en speelt een belangrijke rol in de samenwerking tussen spieren en je zenuwstelsel. Fit girls, het gebruik van magnesium na een stevige workout is dus zeker een aanrader!

Ook zorgen chelaten ervoor dat onze maagsappen de supplementen goed niet kunnen splitsen. De aminozuren in de chelaatvorm werken als een beschermschild voor de magnesium. Zo bereiken magnesiumchelaten in hun volledige vorm de darmen, waar het lichaam ze optimaal opneemt. Ze zorgen ook voor minder maag- en darmklachten in verhouding tot ongecheleerde magnesiumvormen.

Nu hoor ik je denken; waarom is het goed om tijdens het sporten magnesium te nemen? Naast het herstel voor spieren, speelt magnesium ook een rol bij het bot aanmaak en het behoud van sterke botten. Ook is magnesium goed voor je gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. Pff dat is een mond vol he, maar bedenk even wat voor voordelen het met zich mee brengt. Ook is het dus goed voor spieren en het zenuwstelsel, en heeft magnesium een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Dit zijn dus allemaal voordelen van het nemen van magnesium naast het sporten. Je voelt je hierdoor fysiek én mentaal beter.

Vitakruid heeft een speciale sportbundel samengesteld, die goed is voor je uithoudingsvermogen, spierwerking en spieropbouw. In deze bundel vind je ook Ashwagandha. Ashwagandha is het supplement dat het uithoudingsvermogen ondersteunt en een rol heeft in de spieropbouw.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een kruid uit de Ayurveda, de traditionele geneeskunde uit India. Binnen de Indische geneeskunde is het kruid al eeuwen bekend. Door de populairiteit en de positieve effecten van het kruid krijgt het nu steeds meer wereldwijde aandacht. Het kruid helpt spieren op te bouwen en een goed uithoudingsvermogen te behouden. Dit is natuurlijk ideaal als je veel en regelmatig sport. Op deze manier kan je je workout nog beter volhouden en word je steeds een stukje sterker.

Ashwagandha zorgt ook voor een gezond hormoonbalans binnen het lichaam. Hierdoor maakt de adaptogeen het lichaam beter weerbaar tegen stressvolle situaties. Daarnaast heeft het kruid veel voordelen voor je mentale gezondheid. Ashwagandha is een van de weinige kruiden met wetenschappelijk onderbouwde toepassingen voor zowel de psychologische, als fysiologische aspecten van ons lichaam!

Waar kan ik dit halen?

Je was misschien (net als wij) al een beetje bekend met magnesium, maar van Ashwagandha wisten wij voor het schrijven van deze blog nog niet veel af. Na het lezen van alle informatie en positieve effecten van dit supplement, zéker als je het neemt in combinatie met regelmatig sporten, zijn wij helemaal verkocht! Wil jij deze supplementen ook graag een keer proberen, of wil je meer informatie weten over voedingssupplementen die je kunt nemen naast het sporten? Kijk dan eens op de website van Vitakruid. Je kunt ook gelijk door naar de sportbundel die speciaal voor sporters is samengesteld! Deze bundel heeft niet alleen voordelen voor je fysieke gezondheid maar ook om lekker in je vel te zitten. Het is onwijs belangrijk om dat je mind en body in balans zijn. Iets waar deze supplementen aan wij dragen!

Mocht je nog vragen hebben, vraag ons gerust naar onze ervaringen. Dit delen wij graag met jullie! Gebruik jij al magnesium of Ashwagandha? Laat het ons weten!