5 redenen waarom komkommer zo geweldig is

Food & Recipes door camella

De komkommer is naar mijn idee (met zijn vriendje Sla) dieetvoer nummer 1. Komkommer wordt gezien als konijnenvoer dat het enige is wat je (spreekwoordelijk) kan eten als je wil afvallen. Onzin natuurlijk. Ik vind het vervelend dat de komkommer dit imago moet dragen. De komkommer is namelijk echt geweldig en niet alleen goed voer voor als je een lager getal op de weegschaal wil zien. Nee: de komkommer is een prachtige, groene verschijning die voor iedereen een goede keuze is! In deze blog geef ik je 5 redenen om jou te overtuigen waarom de komkommer zo’n geweldig stuk groente is.

Waarom komkommer zo geweldig is

Goed voor de binnenkant-

Omdat de komkommer uit heel veel water bestaat, wordt de groente vaak onderschat. Nee mensen, de komkommer is er niet alleen om jou te hydrateren of je dorst te lessen! Echt niet. De komkommer heeft naast water namelijk meer kwaliteiten. De vrucht zit boordevol mineralen die goed zijn voor je nagels en voor je haar, van binnenuit.

...en voor de buitenkant

Maar, de komkommer is ook goed voor de buitenkant. Je kan je huid prima verzorgen met een schijfje komkommer, bijvoorbeeld als je verbrand bent door de zon of als een natuurlijk gezichtsmaskertje.

De komkommer is veelzijdig

Hoewel de komkommer vooral wordt gezien als een groente die je rauw eet uit het vuistje of in een salade, heeft de komkommer veel meer mogelijkheden. De komkommer is super veelzijdig. Wat dacht je van een komkommersoep? En tzatziki? En wist je dat je de komkommer ook echt super goed kan roerbakken, grillen of stoven? De smaak verandert naarmate je het verhit. Probeer maar eens!

#Volumevoer

Voor 100 kcal kan je bijna 800 gram komkommer eten! Hoe dat eruitziet, check je op mijn Instagram kanaal, @bijt.wijs. Een echt staaltje volumevoer dus. Als je een beetje op je inname aan het letten bent en wellicht wat kilootjes kwijt wil, vul dan zoveel mogelijk maaltijden op met de komkommer. Je vergroot je portie, hebt een vollere buik en kunt langer door zonder trek. Naast het volume vult de komkommer de buik ook goed omdat het veel vezels bevat. Vezels vullen je nog een beetje extra.

Voorkom je kater, eet komkommer

De kroegen zijn dicht, maar toch kan het nog steeds wel gebeuren dat je misschien een drankje te veel op hebt. Kan gebeuren. Toch wil je voorkomen dat je volgende dag thuis brak en vervelend is. Een goede tip om geen kater te hebben? Je raadt het al: komkommer. Komkommers bevatten veel vitamine B, elektrolyten en suikers om je tekorten aan te vullen en de intensiteit van je kater (zoals de hoofdpijn en droge mond) te verminderen.

Conclusie, voeg wat vaker komkommer toe aan je dagelijks leven en doe er je voordeel mee!

Liefs!

Camella

www.camellabot.nl

Instagram: @bijt.wijs