Wow! Bier helpt met afvallen?!

Fit & Training door michelle-den-elzen

Wat een fantastisch nieuws we nu weer zijn tegengekomen, oh, oh. Een bepaald stofje in bier zou je kunnen helpen met afvallen. Let’s raise some glasses!

Het gaat om xanthohumol (jep, da’s een hele mond vol), een stofje dat voorkomt in hop en dus ook in bier. De Oregon State University deed onderzoek naar de werking van de stof tegen hoger cholesterol en gewichtstoename en kwam met verrassende resultaten.

HOE HET WERKT

Een groep muizen werd in drieën verdeeld. Alle drie de groepen werden volgestopt met een vetrijk dieet. Groep 1 kreeg geen dosis xanthohumol toegediend, groep 2 kreeg een gemiddelde dosis en groep 3 kreeg een hoge dosis. Wat bleek? De groep muizen die het wonderlijke stofje toegediend kregen, hadden aan het eind van het 12 weken traject veel minder cholesterol (tot wel 80 procent!). Ook kwamen ze veel minder aan dan de muizen die niks kregen.

HET SLECHTE NIEUWS

Toch is er ook een keerzijde van dit nieuws, waar we veel minder blij van worden. Om dezelfde hoeveelheid xanthohumol als de muizen te nemen, moet je elke dag 3500 biertjes wegtikken. Yes, dat aantal las je goed. Het effect van het stofje zou dus helemaal niet op kunnen tegen het aantal calorieën van al die biertjes. Wel zijn onderzoekers bezig om de stof te concentreren en te verkopen als capsules. Een goede toevoeging aan dat keukenkastje waar ook al groene theepillen en groene koffiepillen staan.

Het is dus wachten tot die pillen getest en op de markt zijn. Wel voel ik me minder schuldig over die paar speciaalbiertjes die ik afgelopen weekend heb gedronken. Soms moet je gewoon enkele details negeren van een verhaal en alleen het goede nieuws onthouden, toch?

Bron: ScienceDirect

Drink jij juist geen of weinig alcohol? Bekijk hier de voordelen wat het voor je lijf doet >