Yoga en Gin op ibiza met Gin Mare

Food & Recipes door aranka

Een paar maanden terug werd ik meegevraagd op reis naar Ibiza. Wat er op het programma stond? Een persreis over het toffe merk Gin Mare. Natuurlijk wilde ik daarbij zijn! In de zon en aan de zee met een drankje in je hand staan en alle ins & outs over gin leren… Waar kan ik me inschrijven?

Maar ja, toen kwam er opeens een zwangerschap om de hoek kijken. In mijn hoofd zag ik de hele reis al in duigen vallen. Hoe ga ik een reis die om drank gaat overleven als er een kleine mini me in mijn buik zit die daar helemaal niet tegen kan? Gelukkig mocht ik alsnog gewoon mee (yay!), want het tripje ging om zoveel meer dan alleen maar gin proeven.

Gin Mare staat namelijk voor goede kwaliteit – en dat betekent dus ook dat ze kwaliteit in het leven heel erg belangrijk vinden. En dus stapte ik op een herfstachtige maandag in het vliegtuig om vier dagen lang te genieten van de Spaanse zon op het mooie eiland Ibiza. Zo’n dosis vitamine D en uitzicht op heerlijk relaxen kon ik wel gebruiken!

Mediterrane lifestyle

Hoe Gin Mare er zelf voor zorgt dat ze de beste kwaliteit hebben? Door te kijken naar het mediterrane leven en deze als basis te gebruiken voor hun gin. De Middellandse Zee zorgt voor een unieke lifestyle; een rustiger tempo en een liefde voor gastronomie, dranken en smaak. Toen zij dan ook op zoek gingen naar de beste ingrediënten voor hun gin wisten ze precies waar ze moesten kijken. Het resultaat? Een heerlijke gin met een unieke mix van vier ingrediënten: basilicum uit Italië, tijm uit Griekenland, rozemarijn uit Turkije en citrusvruchten uit Spanje.

Yoga

Om optimaal van het leven te kunnen genieten is het "nu" heel erg belangrijk. Dat vinden ze bij Gin Mare ook, dus begonnen we de dag met een yoga les in Vila Mare met uitzicht op zee. Bovenstaande foto nemen we even een momentje om stil te staan bij hoe we ons voelden, en vooral in de buik. Heel bijzonder voor mij, Ik had nog niet eerder zo in contact gestaan met mijn lijf. En de yoga lerares stond heel mooi stil bij dit nieuwe leven wat er groeide, ik werd er zelfs een beetje emotioneel van ;)

Food pairing

Hoewel ik de gin zelf natuurlijk niet mag drinken, heb ik toch kunnen proeven waarom hij zo speciaal is. Hoe? Dankzij allerlei speciale recepten! Het midweekje stond namelijk niet alleen in het teken van gin, maar ook in het teken van food pairing. Toen de Gin Mare cocktails dus werden gepresenteerd, werden er tegelijkertijd allerlei fijne hapjes op tafel gezet.

Denk aan plakjes kaas met paprikatapenade en truffel voor bij de Truffled Negroni en oesters waar een beetje Dirty Mare Tini in werd gegoten. Zelf was ik vooral erg fan van de pizza: ze gebruikte een geconcentreerde olie waar dezelfde specerijen en kruiden als de gin in zaten. Zo kon ik toch nog steeds van een smaakexplosie genieten! Om me heen hoorde ik een heleboel ‘oh’ en ‘ah’ en mijn buurvrouw vertelde me dat de smaken elkaar inderdaad nóg meer versterken. Driemaal raden wat ik alvast op mijn lijstje met eten & drinken heb gezet voor na mijn zwangerschap. ;)

Wil je zelf nou ook aan de slag met zo’n fancy cocktail en een bijpassend hapje? Dan heb ik een goed nieuws voor je, want ik heb het recept van een hele goede food pairing voor je weten te scoren!

Gin Basil Smash

Ingrediënten:

  • 50 ml Gin Mare
  • 30 ml grapefruitsap
  • 25 ml suikersiroop
  • 4 à 5 basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Voeg alle ingrediënten, inclusief ijsblokjes, in een shaker.
  2. Shake it, baby!
  3. Giet het daarna over in Gin Mare-cocktailglas en geniet!

Natuurlijk hoort daar ook nog een gerechtje bij en dat is niet de minste. Maak voor jezelf een bruschetta met mozzarella, gedroogde tomaat en wat oregano die je eventjes onder de grill hebt gehad. Daarna druppel je er wat Arbequina & Co-bitters overheen voor de perfecte smaakcombinatie. Enjoy!

 

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Gin Mare geschreven. Ook wil ik graag vermelden dat ik (onverantwoord) alcoholgebruik absoluut niet wil aanmoedigen met deze blogpost. Een drankje op zijn tijd moet kunnen, maar ken zelf jouw grenzen en ga er niet overheen!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor personen van 18 jaar of ouder.

Foto credits: Rosa Scipion Photography