10 redenen waarom jij moet gaan boksen

Workout door robin-den-besten

Afgelopen jaar ben ik gestart met boksen, na de eerste les was ik meteen verkocht! Het is niet alleen super leuk, maar binnen een uurtje train je jouw hele lichaam in een keer. En de spierpijn? Die gaat vanzelf wel weer over toch. ;) Na deze 10 redenen weet ik zeker dat jij ook wilt beginnen met boksen!

1. Conditie

Door te boksen ontwikkel je al snel een hele goed conditie. Je bent voortdurend actief aan het bewegen, waardoor je binnen no time een beter uithoudingsvermogen hebt.

2. Zelfverdediging

Natuurlijk leer je door het boksen om jezelf te verdedigen, het is tenslotte een vechtsport. Bij boksen gebruik je veel herhalingen die je op den duur steeds beter onthoudt. Hierdoor voel jij je een stuk sterker en zelfverzekerder, niemand die jou meer klein krijgt.

3. Sixpack

Droom je al jaren van dat sixpack en ben je klaar met het buikspierkwartier? Ga dan boksen! In een enkele bokstraining train je jouw buikspieren twee keer zo hard als bij het doen van sit-ups. Dit komt door de manier waarop je je lichaam indraait tijdens het uitoefenen van verschillende bokscombinaties. Je traint hierdoor meteen je schuine buikspieren.

4. Full-body workout

Waar je normaal in de sportschool uren bezig bent om je hele lichaam te trainen, ben je met boksen in een uurtje klaar. Zo bespaar je dus flink wat tijd en hoef je minder lang te werken om je fit journey te bereiken.

5. Handschoenen

Als het kon, had ik een speciale kast vol met bokshandschoenen. Er zijn eindeloos veel mooie designs met leuke kleurtjes of patronen als sterren. Dat is alleen al reden genoeg om te beginnen toch? ;)

6. Nooit meer stress

Het klinkt gek, maar ik voel me altijd helemaal ontspannen na een uurtje boksen. Je kunt alles eruit gooien en alle stress van je af laten glijden. Dan mag je jouw uurtje yoga best een keer overslaan!

7. Concentratie

Door boksen verbetert je concentratie. Hoe moe je ook bent - je moet scherp blijven, want voordat je het weet maakt je tegenstander een scherpe move en word je geraakt. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

8. Calorieën verbranden

Boksen is continu in beweging blijven, want als je stil staat, word je sneller geraakt. Met een uurtje boksen verbrand je al snel 500 calorieën. Valt niet tegen, hè?

9. Discipline

Wat er ook gebeurt, je moet doorgaan. Ook als je armen en benen als magneten naar de grond worden getrokken, je armen moeten hoog blijven en je benen blijven bewegen. Door het moeten doorgaan ontwikkel je dus al snel veel discipline.

10. Het blijft leuk

Elk uurtje boksen is weer verschillend. Je hebt nooit dezelfde tegenstander en maakt nooit dezelfde move. Hierdoor blijft het leuk en zal het niet zomaar gaan vervelen. Boksen is de perfecte afwisseling op een standaard trainingsschema!

En ben je al enthousiast? Kies dan voor deze nieuwe leuke uitdaging? Heb jij weleens aan een vechtsport gedaan? Zo ja, welke?

Ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging? Probeer dan onze touwtje spring challenge! >

Wil je meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me dan op Instagram op @robin.fay