Recepten

4x salades met avocado die perfect zijn voor de lunch

Tussen de middag eet ik hartstikke graag avocado. Door de vetten zit ik altijd lekker lang vol en dat is perfect, want dan heb ik rond een uur of 4 geen dipje waarbij ik wil snacken! Maar avocado op brood heb ik inmiddels wel een beetje gezien, ondanks de vele variaties die ik al heb geprobeerd. (Avocado, avocado met geitenkaas, avocado met hummus, avocado met mozzarella en tomaat, avocado met ei, …) Daarom ben ik op zoek gegaan naar de allerlekkerste salades met avocado die vullend genoeg zijn voor de lunch, zodat je de hele middag door kunt! 

Zo maak je avocado salade met couscous

Uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide

Bron: @storiesbysuus

Couscous avocado salade

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de tofu in blokjes en laat deze marineren in de sojasaus. Hoe langer je deze laat marineren, hoe meer smaak het opneemt.
  2. Doe de couscous in een schaaltje en giet er 50 ml kokend water overheen. Dek het schaaltje af en laat dit voor 3 minuten staan.
  3. Bak de tofu in een koekenpan.
  4. Snijd in de tussentijd de avocado, paprika en tomaat in de gewenste grootte.
  5. Roer alle gesneden ingrediënten door de couscous en verdeel de zonnebloempitten er overheen.
  6. Breng de salade op smaak met olijfolie, zout en peper.

Hoe maak ik een quinoa avocado salade ?

Uit de Vegetarische Fitgirlcode Guide

Bron: @storiesbysuus

Quinoa avocado salade

Ingrediënten

  • 60 gr quinoa
  • 1/2 avocado
  • 70 gr sugarsnaps
  • 50 gr komkommer
  • 50 gr gemengde sla
  • 1 flinke el zuivelspread (20 gr)
  • 1 bosui
  • 1 tl dille
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kook de sugarsnaps voor 3-5 minuten in een pan met kokend water en snijd de komkommer, bosui en avocado in de gewenste grootte.
  3. Meng de quinoa, sugarsnaps, gesneden groenten, gemengde sla en zuivelspread door elkaar.
  4. Maak de salade af met de dille en wat peper en zout.

Wat is het recept van een avocado rijst salade?

Uit de Vegan Fitgirlcode Guide

Lekkere rijstsalade met avocado

Ingrediënten

  • 65 gr zilvervliesrijst
  • 1 bosui
  • 1/2 paprika
  • 20 gr rucola
  • 50 gr linzen
  • 1/2 avocado
  • 30 gr hummus

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst en de linzen zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de bosui, paprika en avocado in de gewenste grootte.
  3. Roer de rijst, linzen, bosui, paprika, rucola en avocado door elkaar.
  4. Maak de salade af door de hummus door de salade te roeren.

Ben je op zoek naar een salade met avocado en zalm?

Uit de Fitgirlcode Guide

Zalm avocado quinoa salade

Ingrediënten

  • 60 gr quinoa
  • 1/2 avocado
  • 1 zalmfilet
  • 50 gr sugarsnaps
  • 25 gr komkommer
  • 60 gr gemengde sla
  • 1 tl dille
  • 20 gr zuivelspread light
  • 20 gr bosui
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Doe ondertussen de zalm in een ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Zet de schaal dan voor 20 minuten in de oven.
  4. Kook ondertussen de sugarsnaps in 3-5 minuten in een pan met kokend water en snijd de komkommer, ijsbergsla, avocado en bosui in de gewenste grootte.
  5. Meng dan de quinoa, sugarsnaps en gesneden groenten door elkaar.
  6. Roer tot slot de zuivelspread en dille erdoorheen en leg de zalmfilet erop.

Wil jij elke dag de lekkerste salades en andere gezonde recepten eten en in januari de allerbeste versie van jezelf worden? Op 7 januari start er weer een hele groep meiden met onze Guides en jij kunt er daar één van zijn. Scoor dus snel jouw Guide en behaal samen met ons al jouw goede voornemens! 

 

IK WIL EEN VOEDINGSSCHEMA

 

Wil jij meer van dit soort recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Plaats een reactie

Comments

  1. Susan

    Zijn deze salades voor 1 persoon?

  2. joyce

    Panzanellasalade, ook heerlijk.
    Ciabattabrood in stukjes
    250 gr. tomaten
    2 bosuitjes in ringetjes
    1 gele paprika in stukken
    zakje peterselie fijngesneden
    1 citroen geperst
    4 el olijfolie
    optioneel wat honing als je de dressing iets zoeter wil
    2 eetrijpe acocado”s

    Hussel alles door elkaar, maar wacht met de avocado tot het laatst, maak een dressing van de olijfolie, citroensap (ev honing) , druppel de dressing over de salade, zodat het brood doordrenkt wordt met de smaken en dressing. Vlak voor het opdienen voeg je de advocado in stukjes toe.

    • Robin den Besten

      Hmm dat klinkt heerlijk Joyce! Die gaan we zeker snel een keertje maken!

      Thanks voor het delen!

  3. Nathalie

    Voor hoeveel personen zijn deze salades?