Recept: no bake cheesecake met kiwi

Food & Recipes door christel-gerritsen

Kiwi's is het perfecte fruit op dit moment. Je kunt het in je yoghurt doen of als snack eten. En laat dit nou nu ook nog eens een heus Vitamine C shot zijn! Nu kan je 'm natuurlijk leeg lepelen, maar kiwi's zijn ook prima te verwerken in healthy recepten. Wat dacht je van deze no bake cheesecake?! Smullen maar!

Vitamine C bommetje

Op het Fitgirlcode kantoor proberen we allemaal braaf twee stuks fruit per dag te eten. Onze fruitmand bevat eigenlijk nooit kiwi’s, en dat is best jammer! Ze bevatten zelfs drie keer méér vitamine C dan sinaasappels. Ha, dat wist je niet hè? De fruitsoort zit ook bomvol voedingsvezels, wat je een voldaan gevoel geeft waar je lang op kunt teren. Chill voor je bikinbody dus! Bovendien bevat de kiwi weinig calorieën en zit hij boordevol goede voedingsstoffen zoals kalium, foliumzuur en andere antioxidanten. What's not to like?

Healthy cheesecake

’s Zomers zijn kiwi’s een prima alternatief voor cocktails en ijsjes (minstens net zo yummy!). In no time maak je er een frisse barbeque salade mee of een lekker zomers dessert, zoals deze no bake healthy cheesecake met granola en ricotta! Klinkt nice toch? Check snel het recept!

Zo maak jij de lekkerste cheescake met kiwi

Ingrediënten (voor 8 porties cheesecake)

Voor de bodem:

  • 200 gram granola

Voor de crème:

  • 200 gram magere kwark
  • 250 gram ricotta
  • 40 gram agavesiroop
  • rasp van 1 citroen
  • sap van een halve citroen
  • zaadjes van een vanillestokje

Voor de afwerking:

  • 3 kiwi’s, geschild en in blokjes gesneden

Voor de coulis:

  • 3 kiwi’s
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de granola over 8 dessertglaasjes
  2. Meng in een kom de kwark met de ricotta, de agavesiroop, de citroenrasp- en sap, en de 2. vanillezaadjes, verdeel dit mengsel over de granola, strijk het oppervlak mooi glad en zet de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast.
  3. Om het dessert af te maken, mix 3 kiwi’s met het citroensap. Giet over elk glaasje wat coulis en werk af met de blokjes kiwi. 

Bon appetit!