5 redenen waarom ik van wielrennen hou

Fit & Training door nathalie

Ja er zijn heel wat redenen te bedenken waarom je wielrennen geen kans zou willen geven. Dat broekje met “luier” is niet erg charmant en de combinatie helm met zonnebril zorgt er bij mij voor dat ik eruit zie als een snelle bromvlieg. Toch vind ik wielrennen heerlijk! Daarom wil ik mijn enthousiasme graag met jou delen en je overtuigen dat wielrennen wel geweldig is.

Ik ben als meisje opgegroeid met wielrennen. Vader en vriendlief zijn allebei echte wielerfanaten. Vroeger op vakantie was Radio Tour de France niet weg te denken. Ik weet niet of ik dat deuntje ooit nog uit mijn hoofd krijg. In het wielerseizoen (lees: van maart tot en met september) wordt ons hele leven om alle televisie uitzendingen heen gepland. Niet mijn keuze overigens. Zelf vind ik het stiekem best leuk de Tour de France een beetje te volgen. Ik stond een aantal jaar terug tijdens de vakantie met plezier op de Alpe d’Huez langs het parcours. Ook de start in Utrecht en Rotterdam de afgelopen jaren wilde ik niet missen. Maar als dit hele evenement erop zit ben ik er ook wel weer klaar mee.

Zelf kon ik een aantal jaar terug bij toeval een racefiets van iemand overnemen. Vóór dit aanbod had ik überhaupt nog nooit over de mogelijkheid nagedacht zelf te gaan fietsen. Na wat twijfelen nam ik de fiets toch aan. Ik kon het altijd proberen. Na mijn eerste voorzichtige kilometers volgden er snel meer. Wielrennen is heerlijk!

Kilometers maken

Ik ben dol op hardlopen, maar je zit altijd vast aan je eigen omgeving. Tenzij je aan het trainen bent voor een marathon of eens de auto pakt kom je niet veel verder dan je eigen buurtje. Met de racefiets ben je zo kilometers verder! Ik ontdekte de afgelopen jaren de mooiste stukken natuur.

Een mini vakantie

Juist omdat je even weg bent uit je eigen omgeving voelt het na slechts een paar uur onderweg te zijn geweest met je racefiets al alsof je een mini vakantie hebt gehad. Je bent er even helemaal uit.

Veel calorieën verbranden

In het weekend een verjaardag of barbecue? Met een uur wielrennen verbrand je ongeveer 700 calorieën. Juist omdat je met de wielrenfiets al snel een paar uur onderweg bent loopt dit getal lekker op. Aanvullen maar weer die energiebalans!

Goed voor spieren en gewrichten

Bij het fietsen maak je een beweging die weinig impact heeft op je gewrichten, maar er wel voor zorgt dat je spieren sterker worden. Al jaren heb ik last van mijn knie. Het advies van de dokter en laatst ook van de fysiotherapeut; fietsen!

JE KUNT ALTIJD UPGRADEN

Sommigen schrikken er een beetje van wat je allemaal moet aanschaffen om te kunnen wielrennen: een goede fiets, een helm, een zonnebril, een wieleroutfit, noem maar op… Natuurlijk, het is even een investering, maar het is het zeker waard! Zeker als jij jouw draai helemaal hebt gevonden en dit echt jouw sport is, dan wordt het alleen maar leuk dat je al deze items nodig hebt. Waarom? Omdat je al jouw gear steeds kunt upgraden! Hoe awesome is het als je zoveel progressie hebt geboekt dat je merkt dat je beter rijdt op een ander zadel? Of dat je al zoveel kilometers hebt gemaakt dat die bandjes echt aan vervanging toe zijn? Helemaal fijn is dat het echt niet zo duur hoeft te zijn als je misschien denkt! Bij de online shop Bikester verkopen ze namelijk alles wat je nodig hebt voor wielrennen: van verschillende racefietsen tot kleding en van alle mogelijke fietsonderdelen tot handige accessoires.En dat allemaal voor een heel fijn prijsje! Ik scoor er regelmatig handige gear voor het wielrennen en ben altijd blij met de goede kwaliteit die ze leveren.

Wielrennen1

Vorig jaar heb ik mijn oude fiets ingeruild voor een mooie Bianchi racefiets, waarmee ik vorige zomer al heel wat kilometers maakte. Ik fietste zelfs voor het eerst een afstand van ruim 100 kilometer. Dit jaar hoop ik dit record te gaan verbreken en nog meer kilometers te maken!

Met de eerste zonnestralen lijkt het wielerseizoen geopend. De mooi-weer-wielrenners zoals ik komen weer uit hun winterslaap. Ik heb de smaak helemaal te pakken. Heb ik jou ook overtuigd? Binnenkort schrijf ik een blog waar je aan moet denken als je wilt starten met wielrennen. Als je nog andere vragen hebt met betrekking tot wielrennen, let me know! Dan kan ik die eventueel ook meenemen in mijn volgende blog.

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Bikester geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)

Wil je meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me op Instagram op @Nathalie2605.