Behoefte aan comfort food? Probeer dit alternatief voor pasta!

Food & Recipes door chrismuru

We weten allemaal dat comfort food niet altijd de meest gezonde keuze is. Maar soms heb je er gewoon behoefte aan! En af en toe lekker eten zonder te veel na te denken over wat er in zit is echt niet erg. Het wordt pas problematisch als je daarna last krijgt van een schuldgevoel. En daar hebben veel vrouwen last van. Een onderzoek van Penn State University wees uit dat “consumptie van calorieën, verzadigde vetten en sodium werd geassocieerd met een verhoogde negatieve stemming twee dagen later.” Ja, zelfs de wetenschap zegt dat we ons schuldig voelen als we toegeven aan comfort food. Maar wat als je je niet meer schuldig hoeft te voelen? Ja, comfort food kan ook gezond zijn! We laten je graag kennismaken met een relatief nieuw alternatief voor pasta.

Alternatief voor pasta

Ik zal het niet ontkennen, pasta is echt een van mijn favoriete go-to comfort foods. Het liefst mac ’n cheese! Maar goed, als je een beetje op je koolhydraten let dan moet je het niet té vaak eten. Is er een gezonder alternatief? Jazeker! En nee, ik wil het niet hebben over die ‘groenten pasta’s’. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er niets op tegen als je met je spiralizer los gaat op je groentenla, maar sliertjes courgette doen het ‘m gewoon niet als je behoefte hebt aan comfort food. En die glutenvrije pasta’s? Ik ben blij dat ze bestaan voor degenen met glutenintolerantie, maar ik heb moeite met die gummi-textuur. Dus wat blijft er dan over?

Pasta van kikkererwten

Als je weleens in de Verenigde Staten bent geweest, dan ben je misschien weleens Banza tegengekomen. Dit is het #1 pasta merk van Whole Foods, en ze maken hun pasta van… kikkererwten! Banza pasta lijkt zowel qua smaak als structuur heel veel op ‘echte’ pasta. Maar het bevat veel meer proteïnen (23 gram) met maar liefst twee keer zoveel vezels per portie – én minder calorieën! Banza is op dit moment nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar we hebben wel alternatieven.

Het merk Your Organic Nature, verkrijgbaar bij o.a. EkoPlaza, heeft ook een kikkererwtenpasta.

Eveneens bij EkoPlaza te koop is de penne van La Bio Idea.

En zelfs AH is om: hier vind je tegenwoordig biologische fusilli van kikkererwten – veganistisch en lactosevrij.

Genoeg opties dus als je op zoek bent naar een gezond én lekker alternatief voor pasta. Probeer het gewoon eens!