Anna's favo: the card game workout

Workout door anna FG

Jezelf naar de sportschool slepen is één ding, maar iedere keer een flitsende workout voor jezelf verzinnen is een tweede. The Card Game workout is een oplossing voor al je problemen. Ik heb deze workout ontdekt toen ik bij Sixforty ging trainen. Iedere keer als ik nul inspiratie heb of geen zin heb om na te denken doe ik The Card Game. Deze workout is namelijk de gaafste in zijn soort. 

Hoe gaat het in z'n werk?

  • The Card Game workout doe je samen met iemand. Dus trommel je BFFF op voor een potje genadeloos zweten.
  • Men neemt een kaartspel (of twee als je het met z'n drieën doet).
  • Voor ieder figuurtje op de kaart bedenk je een andere oefening. Zorg ervoor dat er van alles wat tussenzit: armen, billen, benen, buikspieren, cardio.  Dat ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit:

Klaver: push-up
Harten: butterfly sit-up
Schoppen: kettle bell swing
Ruiten: lunges

the card game workout

  • Het cijfer wat op de kaart staat geeft het aantal herhalingen aan. Een Klaver 4 staat dus voor 4 push-up's en een Harten 8 bijvoorbeeld voor 8 sit-up's.
  • Voor de Joker en Aas bedenk je meestal een k*t oefening omdat deze minder voorkomen in het kaartspel. Bijvoorbeeld 20 wallballs, 150 jumping ropes of 20 burpees.
  • De Heer (20x), Vrouw (16x) en Boer (12x) staan voor een x-aantal herhalingen. Ik laat je straks in een uitgeschreven workout zien hoe dat er precies uitziet.
  • Schud het kaartspel en leg het kaartendek blind naar beneden. Pak ieder een kaart en voer de oefening en het aantal herhalingen uit wat op de kaart staat. Je hoeft niet te wachten tot de ander klaar is met zijn oefening, je pakt meteen een nieuwe kaart. Dit doe je totdat alle kaarten op zijn!
  • Bij deze workout is geen rust inbegrepen, die moet je zelf inlassen. Bepaal een time cap voordat je aan deze workout begint en probeer alle kaarten binnen die tijd op te spelen. Ik kies meestal voor 25 minuten, maar dat is een beetje afhankelijk van de soort oefeningen die je kiest. Een front squat neemt nu eenmaal meer tijd in beslag dan een kettle bell swing.

Stel dat we bovenstaande Card Game workout zouden uitschrijven ziet het er als volgt uit:

Klaver: push-up
Harten: butterfly sit-up
Schoppen: kettle bell swing
Ruiten: lunges

Heer: X 20
Vrouw: X 16
Boer: X 12

Ace: 20 burpees
Joker: 150 rope jumps

Het is extra leuk om deze workout in teams te doen. Dan gaat het erom welk team zijn kaartspel als eerste heeft uitgespeeld. Meid, het is zo leuk, je zou bijna vergeten dat je aan het gymmen bent!

It's like magic!

Het leuke aan deze The Card game workout is dat je nooit weet wat je te wachten staat. Als je 4 keer een Aas pakt ben je fucked, maar alleen maar push-ups doen is ook niet lachen. Op de een of andere magische wijze heb je altijd van één oefening veeeel meer herhalingen. Wat ook fijn is, dat je eindeloos kunt variëren door iedere keer andere oefeningen in te zetten. Soms denk ik voordat ik aan Card Game begin: 'ah joh, deze is prima te doen', en dan ben ik daarna compleet naar de getver. En de keer daarna denk ik: 'gnagna, deze workout is boemtakkie cray cray, en dan valt het reuze mee. It's like magic!

Heb jij nog een leuke workout die je met ons wilt delen, please do! Laten we tezamen strijden tegen boredom in de gym!