Motivatie voor als je in je eentje sport

Fit & Training door Lien

Met een vriendin samen sporten kent als groot voordeel dat je een enthousiaste motivator langs je zijde hebt. Wanneer je in je eentje sport zul je die motivatie toch steeds opnieuw zelf moeten opbrengen – en dat is niet altijd easy. Ben jij het liefst solo in de gym te vinden? Dan kunnen deze tips je helpen om gedisciplineerd te blijven.

1.      Houd een routine aan

Maak een vast schema en probeer je daar iedere keer weer aan te houden. Hoe langer je dit volhoudt, des te meer je telkens weer de motivatie kunt opbrengen om te gaan sporten. Je wilt niet alleen aan je fitness goals werken, maar ook die routine volhouden. Je hebt er na een tijdje lang aan gewerkt en een zekere road opgebouwd die je niet zomaar wilt verbreken.

2.     Sport in de natuur

De meeste kiezen ervoor om in de sportschool hun work-outsessies te doen. Toch kan in de natuur sporten net zo fijn zijn. Je hebt er weliswaar geen fitnessapparaten, maar wel alle ruimte en geen ogen die op je gericht staan. Gewoon jij die lekker ongestoord je gang kunt gaan. Al helemaal geschikt om toch het hardlopen eens te proberen of weer op te pakken. En ondertussen pak je ook nog eens wat vitamine D mee. Win-win.

3.     Motiverende thoughts

Een simpele manier om jezelf er toe te zetten naar de sportschool te gaan of toch even die ene work-out af te maken: jezelf motiverend toespreken. Stel vast wat voor gedachten er door je hoofd gaan als het moeilijk wordt en probeer deze dan te vervangen met positieve thoughts. Deze geven je de boost die je op dat moment nodig hebt.

Ook interessant: trucjes om je motivatie te boosten