Dit wil je weten over voedingssupplementen

Food & Recipes door Lien

Voedingssupplementen zijn enorm trending. Ze bevatten essentiële stofjes die je lichaam nodig heeft en zijn er ook nog eens in talloze variaties: van vitaminepillen tot proteïnepoeders. We vertellen je alles wat je wilt weten over voedingssupplementen.

Heb je voedingssupplementen nodig?

Hoewel ze steeds populairder worden, heb je voedingssupplementen niet per se nodig. In principe zou je alle nodige mineralen en vitaminen uit voeding kunnen halen. Met een gezond voedingspatroon kom je al een heel eind. Toch kan het voor het gemak fijn zijn om het één en ander aan te vullen met een supplement. Dat hangt ervan af waar je je fijn bij voelt.

Wat zijn populaire voedingssupplementen?

Wat onder sporters veel wordt gebruikt, zijn pre-workout supplementen. Deze zouden je een energieboost geven en trainingsprestaties verbeteren. Meestal is dit een poeder die wordt opgelost in een drankje. Sommige stofjes die hier in kunnen zitten hebben ook weer overlap met bepaalde voedingsproducten. Zo bevatten sommige pre-workouts het stofje cafeïne, wat je ook uit koffie of matcha kunt halen. Een ander populair supplement is de multivitamine. Deze komt veel voor in pilvorm en voorziet je van allerlei vitamines. Deze kunnen vrij snel door je lichaam worden opgenomen. Binnen enkele uren heeft het de stofjes al verwerkt en kunnen ze hun werk doen.

Het gebruik van voedingssupplementen kan dus allerlei voordelen met zich meebrengen, zoals stofjes aanvullen of een oppepper geven in energieniveau. Een nadeel is dat je er afhankelijk van kunt worden en het daardoor blijft gebruiken. Het kan fijn zijn om zulke supplementen met een tijdelijke insteek te gebruiken, totdat je je uit jezelf weer energieker en fitter voelt of weer genoeg vitamines uit voeding haalt.

Ook interessant: voeding om je hormonen in balans te brengen