Recepten

Balsamico kip tosti

Hunker je naar een warme en vullende tosti? Dan is deze balsamico kip variant de perfecte keuze! Als je er een soepje bij maakt, kan ‘ie ook prima als avondmaaltijd. We houden nu eenmaal van gezonde dingen die vliegensvlug klaar zijn. 

Ingrediënten

(2 personen)

  • 160 gram kipfilet
  • 50 gram geitenkaas
  • 50 milliliter balsamico
  • 1 teen knoflook
  • 1 kopje rucola
  • 4 uitgelekte en gesneden zongedroogde tomaten
  • 1/4 gesneden rode ui
  • 4 sneetjes meergranen brood

Bereidingswijze

1. Meng de balsamico en fijngesneden knoflook met zout en peper. Voeg de kip toe, dek het af en laat het een nachtje in de koelkast staan (minstens 4 uur).

2. Verwarm de grill.

3. Haal de kip uit de marinade, leg het op de grill en grill het 4 minuten per kant.

4. Grill de rode ui ongeveer 1 minuut totdat deze bruin van kleur is. Snijd de kip in kleine reepjes.

5. Smeer geitenkaas over de vier sneeën brood, voeg de kip toe, de arugula en de zongedroogde tomaten.

6. Plaats de tosti in het tosti apparaat totdat de kaas gesmolten is en het brood licht getoast is (grill twee minuten per kant.

Als je deze tosti hebt geprobeerd, check dan deze sappige tosti-recepten. Het zijn er genoeg om heel de week een andere tosti te eten. You can never go wrong with a tosti!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plaats een reactie