Choco fudge ontbijtrepen
Yas! Deze choco fudge ontbijtrepen moet iedereen een keer gemaakt hebben. De combinatie van chocolade en pindakaas is er een to-die-for! Gooi er nog wat quinoa en noten tegenaan en jouw dag kan niet meer stuk. Je zou denk dat je quinoa alleen in salades en hartige gerechten kunt verwerken, maar niets is minder waar! Mocht je binnenkort verjaren is dit trouwens ook een smakelijke, doch verantwoorde traktatie. Da's weer eens wat anders dan het hele assortiment taarten van de Koekenla.
Ingrediënten
(7 stuks)
- 125 gr biologische pindakaas
- 100 gr 70% pure chocolade
- 5 gr gepofte quinoa
- 15 gr havermout
- half handje rauwe pistachenoten
- half handje rauwe pecannoten
- rechthoekig bakje
Bereidingswijze
- Rooster de rauwe pistache- en pecannoten tegelijk kort in een koekenpan tot je een lichtbruine kleur ziet ontstaan op de pistachenoten. Leg de noten op een bord en laat afkoelen.
- Bekleed het bakje met bakpapier of folie.
- Verwarm de pindakaas op een zacht vuur in een pannetje met een goede antiaanbaklaag.
- Breek de chocolade in stukken en voeg deze bij de pindakaas. Het is belangrijk dat je het mengsel echt langzaam laat smelten op een laag vuur, want als het mengsel eenmaal aanbakt heeft het direct een verbrande smaak en kun je het weggooien. Als alle chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
- Voeg de quinoa en havermout bij het chocolademengsel en meng goed door elkaar. Giet de massa in het bakje en strooi hierop de geroosterde pistache- en pecannoten.
- Laat de fudge minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd de fudge in stukken en bewaar in de koelkast.
Deze repen zijn heerlijk om mee te ontbijten of als snack na het sporten bijvoorbeeld. Enjoy chicita's bonita's! Neem een kijkje op de blog van www.elze-mieke.com voor nog meer heerlijke recepten of volg haar op Instagram @elzemieke.tijl