Recept: Chocolade pindakaas proteïnecake
Na een uurtje flink sporten heb ik vaak enorme trek! Ik ben een avondsporter en plof na mijn workout daarom meestal meteen op de bank met een bakje kwark of een eiwitshake. Op zich een prima beloning, maar soms heb ik zin in iets echt lekkers! Daarom dook ik de keuken in en toverde ik een chocolade pindakaas cake uit de oven. Eentje met genoeg eiwitten en weinig calorieën! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Ingrediënten
- 100 gr speltmeel
- 1 scoop chocolate whey protein
- 100 gr magere kwark
- 1 ei
- 2 el cacao
- 2 el pindakaas
- 2 – 3 el kokosbloesemsuiker
- 3 tl bakpoeder
- 200 ml water
- cacao nibs (optioneel)
- Kleine cakevorm (als je een grote cake wilt maken kun je het recept verdubbelen)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar
- Voeg vervolgens het water, ei, de pindakaas en de kwark toe
- Meng het geheel tot een glad beslag zonder klontjes
- Vet je cakevorm in/bekleed met bakpapier en doe het beslag in de vorm.
- Schuif de cake in de oven voor ongeveer 15 – 20 minuutjes. Check de cake tussendoor even, elke oven is anders!
Voedingswaarde per plakje (9 plakken)
107 calorieën - 8 gram eiwit – 3 gram vet – 12 gram koolhydraten
Met deze cake kun je zonder zorgen genieten van een super lekkere snack en krijg je meteen een goede dosis eiwitten binnen! Wat is jouw favoriete snack voor na het sporten?
Op zoek naar meer eiwitrijke snacks? Probeer dit recept voor kwarktaart eens! >