Recept: Simpele pindakaas koekjes zonder ei

Recepten door anouk FG

Mijn Instagram-feed staat altijd vol met food-influencers en kookaccounts die de lekkerste gerechten en baksels delen. Ik kan eindeloos scrollen en genieten van al die creatieve recepten en inspirerende ideeën. Maar, eerlijk is eerlijk, ik probeer niet altijd alles uit. Tot nu! Toen ik dit recept voor vegan pindakaas koekjes zonder ei van @rainbownourishments tegenkwam, wist ik dat ik het móest proberen – en jij moet dat ook doen! Deze koekjes zijn niet alleen super lekker, maar ook makkelijk te maken, en je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig. Echt, je kunt binnen 15-20 minuten genieten van deze heerlijke pindakaas koekjes!

Deze vegan pindakaas koekjes zonder ei zet je binnen 15-20 minuutjes op tafel, én je hebt er maar 3(!) ingrediënten voor nodig. Geen lange ingewikkelde recepten dus! Ze zijn krokant van buiten en van binnen nog lekker zacht. Niet getreurd, ook wanneer je meer van knapperige koekjes houdt is dit recept perfect! Bak ze simpelweg wat langer en laat ze goed afkoelen, hierdoor zal je een perfect knapperig koekje krijgen. Naast vegan zijn de pindakaas koekjes ook nog glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten ze geen lactose en ei!

 

  • 4 persoon
  • 30 minuten
  • 120

Simpele pindakaas koekjes zonder ei ingrediënten

  • 125 gram natuurlijke pindakaas zonder stukjes (bijvoorbeeld 100% pindakaas)
  • 75 gram amandelmeel
  • 65 gram ahornsiroop

En dat is het! Geen ei, geen boter, geen bloem. Helemaal plantaardig dus: echte vegan pindakaas koekjes!

Simpele pindakaas koekjes zonder ei bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Mix pindakaas, amandelmeel en ahornsiroop in een kom en mix het totdat het een geheel wordt (ja écht zo makkelijk)
    Deeg
  3. Draai nu balletjes van het deeg, er zouden ongeveer 12 balletjes uit moeten kunnen. Bevochtig eventueel je handen een heel klein beetje als het deeg erg blijft plakken.
    Balletjes
  4. Gebruik een vork/spatel of gewoon je hand om de koekjes wat platter te drukken. Hier is gekozen voor een vork, zodat er een leuk patroon in de koekjes komt.
    Recept
  5. Bak de koekjes in het midden van de oven. Hiervoor zijn 2 opties

Heb je het liefste koekjes met een knapperig korstje maar nog lekker zacht vanbinnen? Bak de koekjes dan 10-12 minuten totdat ze licht verkleuren en goud/bruin worden.

Houd je meer van volledig knapperige koekjes? Bak ze dan wat langer! Ongeveer 15 minuutjes zou perfect zijn, maar houd goed in de gaten dat ze niet verbranden.

Let op! Wanneer de koekjes uit de oven komen zullen ze nog een beetje zacht zijn. Ze harden vanzelf nog wat uit wanneer ze afkoelen op de bakplaat.

En voilà! Je hebt nu de allerlekkerste pindakaas koekjes zonder ei, die niet alleen vegan zijn, maar ook nog eens ontzettend makkelijk en snel te maken

Perfect voor iedereen!

Deze vegan pindakaas koekjes zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een snelle en gezonde snack zonder onnodige toevoegingen. Het feit dat ze glutenvrij en zonder geraffineerde suikers zijn, maakt ze ideaal voor mensen met dieetwensen, of je nu veganistisch eet, gluten wilt vermijden of gewoon bewust bezig bent met wat je eet.

Wat ik vooral geweldig vind aan dit recept, is hoe eenvoudig het is. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig, en binnen een half uur staan er heerlijke pindakaas koekjes op je tafel. En het beste? Je kunt ze helemaal aanpassen aan je eigen voorkeuren!

Echt super lekkere en verantwoorde pindakaas koekjes zonder ei! Maar heb je zin in nog meer heerlijke recepten? Op de website staan alle recepten van rainbownourishments volledig uitgeschreven inclusief foto’s (altijd fijn). Ook kun je filteren op wat voor soort recept je zoekt. Ideaal als je het mij vraagt!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @fitgirlcode op Instagram en laat het ons weten!