RECEPT: vegan pindakaas koekjes met maar 3 ingrediënten

Food & Recipes door anouk FG

Mijn Instagram feed staat vol met food-influencers en accounts die aan de lopende band lekkere gerechten en baksels delen. Ik vind het heerlijk om te kijken naar andermans creaties, inspiratie op te doen en recepten na te maken. Al moet ik eerlijk toegeven dat dat laatste toch nog vrij weinig gebeurt. Maar daar kwam nu verandering in: deze mega lekkere vegan pindakaas koekjes moest ik proberen, en jullie ook! ;)

Vaak vind ik recepten te ingewikkeld en/of lang, of is de ingrediëntenlijst een A4tje lang. Dit zorgt ervoor dat ik tóch weer verder scroll. Totdat ik deze vegan pindakaas koekjes van @rainbownourishments tegen kwam. Deze vegan pindakaas koekjes zet je binnen 15-20 minuutjes op tafel, én je hebt er maar 3(!) ingrediënten voor nodig. Geen lange ingewikkelde recepten dus! Ze zijn krokant van buiten en van binnen nog lekker zacht. Niet getreurd, ook wanneer je meer van knapperige koekjes houdt is dit recept perfect! Bak ze simpelweg wat langer en laat ze goed afkoelen, hierdoor zal je een perfect knapperig koekje krijgen. Naast vegan zijn de koekjes ook nog glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten ze geen lactose en ei!

Dus hoe maak je deze fantastische vegan pindakaas koekjes?

Wat heb je ervoor nodig:

  • 125 gram natuurlijke pindakaas zonder stukjes (bijvoorbeeld 100% pindakaas)
  • 75 gram amandelmeel
  • 65 gram ahornsiroop

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, en leg een bakplaat met bakpapier klaar.
  2. Mix alle ingrediënten in een kom en mix het totdat het een geheel wordt (ja écht zo makkelijk)
  • Draai nu balletjes van het deeg, er zouden ongeveer 12 balletjes uit moeten kunnen. Bevochtig eventueel je handen een heel klein beetje als het deeg erg blijft plakken.
  • Gebruik een vork/spatel of gewoon je hand om de koekjes wat platter te drukken. Hier is gekozen voor een vork, zodat er een leuk patroon in de koekjes komt.
  • Bak de koekjes in het midden van de oven. Hiervoor zijn 2 opties:

Heb je het liefste koekjes met een knapperig korstje maar nog lekker zacht vanbinnen? Bak de koekjes dan 10-12 minuten totdat ze licht verkleuren en goud/bruin worden.

Houd je meer van volledig knapperige koekjes? Bak ze dan wat langer! Ongeveer 15 minuutjes zou perfect zijn, maar houd goed in de gaten dat ze niet verbranden.

Let op! Wanneer de koekjes uit de oven komen zullen ze nog een beetje zacht zijn. Ze harden vanzelf nog wat uit wanneer ze afkoelen op de bakplaat.

Echt super lekkere en verantwoorde koekjes! Maar heb je zin in nog meer heerlijke recepten? Op de website staan alle recepten van rainbownourishments volledig uitgeschreven inclusief foto’s (altijd fijn). Ook kun je filteren op wat voor soort recept je zoekt. Ideaal als je het mij vraagt!