De 10 sappigste foodbloggers van Nederland

Food & Recipes door anna FG

In het bloggerswereldje wordt er behoorlijk wat heen en weer geïnspireerd. Heerlijk vind ik dat! Iedere blogger doet het op haar eigen manier en daar kun je ontzettend veel van leren. Ondanks het feit dat het #FITGIRLCODE team inmiddels uit 30 vrouwen (en zelfs 2 mannen, give it up for Joey en Rembrand) laten wij ons graag inspireren door andere health/food/fitness bloggers. We vinden het superleuk om te zien waar andere bloggers mee bezig zijn. Vooral wat foodblogs betreft, zitten wij vaak likkebaardend achter ons computerscherm. Als het onacceptabel zou zijn om tijdens werkuren te genieten van ongecensureerde foodporn, zouden wij bij #FITGIRLCODE aardig in de penarie zitten. Gelukkig zijn we er allemaal niet vies en daarom hebben we voor jullie een top-10 gemaakt van de meest sappige foodbloggers van Nederland. Ga er maar eens even lekker voor zitten ;)

1. In Love With Health

We zijn apetrots dat Lisa, oprichter van In Love With Health, één van de #FITGIRLCODE ambassadeurs is. Als online health en fitness coach is het haar doel om jou te helpen met het bereiken van jouw droomlichaam. Duik samen met haar de keuken in en tover jouw guilty pleasures om tot healthy pleasures.

2.  Studentenvoer

Michelle van Woensel is de stralende blondine achter Studentenvoer. Op haar blog kun je terecht voor gezonde recepten. Inmiddels is ze studenten-af, maar ze kookt nog steeds onder het motto: niet moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Bovendien houdt ze je op de hoogte van de nieuwste food-hotspots in Nederland.

3. Foodness

Foodness is hét platform voor iedereen die gezond wil leven en lekker wil eten. Claartje Schröder deelt samen met de Foodness familie haar visie op voeding. Zo vertellen zij waarom ze bijvoorbeeld geen gluten, suiker of melkproducten gebruiken en wat ze dan wél eten, of welke vitamines je minder makkelijk binnenkrijgt als je veganistisch eet en hoe je dat kunt oplossen.

4. Chicks Love Food

Chicks who love food, dat zijn Nina en Elise. Op hun blog kun je terecht voor makkelijke recepten met leuke, persoonlijke foto’s, en hun gerechten bevatten weinig kunstmatige ingrediënten. No nonsense en duidelijk. En gezond. Behalve op zondag, dan zondigen ze in de Sinner Sunday-rubriek.

5. Lepeltje Liefde

Lies begon met Lepeltje Liefde omdat ze dol was op koken. Lepeltje Liefde staat voor: GROENTE! Lies vind groente een feest! Ze is dol op de verschillende kleuren, smaken en texturen. Ze deelt meestal vegetarische en vegan recepten, maar daarnaast kom je hier ook vis en af en toe vlees tegen.

6. Uit Paulines Keuken

Uit Pauline’s Keuken is dé plek voor foodlovers. Pauline laat je zien dat koken helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Iedere dag verschijnt er een nieuw artikel op de site, dit varieert van lekkere en basic recepten die niet standaard zijn. Maar ook hotspots die je niet mag missen en reviews van kookboeken en andere culinaire zaken.

7.  De Hippe vegetariër

Isabelle, de oprichtster van de Hippe Vegetarier is een levensgenieter pur sang. De wereld is zo groot en mooi, en er val zo veel te genieten en te smullen en dat wil deze enthousiaste foodie graag met jullie delen. Ze biedt een inspirerend platform waar ze als vegetariër haar persoonlijke tips, favoriete recepten, producten en restaurants deelt.

8. Healthy Living In Heels

Debbie, 26 jaar oud en oprichtster van Healthy Living In Heels, heeft een passie voor gezond eten, sporten en gezonde leefstijl in het algemeen. Op haar blog vind je recepten die makkelijk, snel en gezond zijn en dus perfect te combineren met een drukke werkweek. Ze kook het liefst met pure en echte producten. Weg met die pakjes en zakjes, E-nummers, suikerrijke producten!

9. The Green Happiness

Merel en Tessa, oprichtsters van The Green Happiness, willen jou inspireren om gezonder te eten en je leefstijl te veranderen. Niet alleen om zo gezonder, fitter te worden, maar bovenal om gelukkiger te worden! Ze delen dagelijks recepten en blogs, maar de dames geven jou ook persoonlijk voedingsadvies.

10. De groene meisjes

De Groene Meisjes wordt gevormd door twee jonge, enthousiaste meisjes – Jamie en Merel – die geloven dat een groener leven vooral leuk moet zijn. Merel en Jamie willen graag een platform voor groene inspiratie zijn. Dat betekent dat ze de lezers meenemen in een zoektocht naar manieren om het leven steeds een stukje bewuster – en dus leuker – te maken.

Als jouw favo blogger ontbreekt in dit lijstje, laat het dan vooral weten in een reactie onder deze post. Je kunt nooit genoeg inspiratie hebben!