De favoriete sandwich van... Aranka!
Brood is misschien niet meer de meest geliefde lunch, maar ik maak van mijn sandwich tegenwoordig echt een feestje. Vroeger belegde ik het eigenlijk heel saai, met een plakje kaas of met hagelslag... Maar nu zorg ik er echt voor dat mijn sandwich genoeg voedingsstoffen bevat en lekkere ingrediënten!
Daarom wilde ik ook mijn favoriete sandwich met jullie delen. Een sandwich kan echt heel lekker zijn, zo lang je maar ingrediënten neemt waar je gek op bent! Voor mij is dat kerriemayonaise bijvoorbeeld ;) Maar ik vind het ook belangrijk dat er genoeg voedingsstoffen in zitten. Daarom heb ik gekozen voor broccoli kiemen. Fun fact: wist je dat er in 1 toefje broccoli kiemen net zo veel anti-oxidanten zitten dan in 300-500g broccoli? Hoe handig is dat! Broccoli eet ik ook graag, maar dat is nou niet echt handig om op je brood te leggen.
Ingrediënten:
- Brood (bijv. spelt of volkoren)
- Kerriemayonaise
- Een paar plakjes (oude) kaas
- Een paar plakjes kipfilet met zongedroogde tomaat
- Een zakje pijnboompitjes
- Broccoli kiemen
Bereidingswijze:
- Rooster eerst de pijnboompitjes goudbruin.
- Als je dit hebt gedaan, pak dan een sneetje brood en besmeer deze met een klein beetje kerriemayonaise.
- Leg hierop een plakje kaas en een plakje kipfilet met zongedroogde tomaat.
- Neem een toefje broccoli kiemen en spreid dit over de sandwich.
- Strooi hier een aantal geroosterde pijnboompitjes overheen.
- Herhaal stap 2 t/m 5 voor de volgende laag.
- Neem nog een sneetje brood, smeer hier nog wat kerriemayonaise op en leg deze bovenop de sandwich (met de kerriemayonaise naar beneden).
- Snijd de sandwich doormidden en tadaa: je sandwich is klaar!
Eetsmakelijk! Laat je ons weten wat je ervan vindt?