De #PinkChallenge: Week 2

Food & Recipes door fitgirlcode

Ondertussen een week verder met de #PinkChallenge, ben ik super benieuwd hoe jullie de eerste week hebben ervaren. Natuurlijk ben ik er zelf ook vol voor gegaan en wil ik graag mijn ervaring met jullie delen. 

Maaltijden

Over het algemeen ging het me best goed af. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk het schema in mijn dagelijkse leven op te nemen. Wel heb ik een aantal keer de avondmaaltijden omgedraaid of herhaald als ik nog restjes van de vorige dag had. En heb je net als ik ’s ochtends heel veel moeite om uit bed te komen? Maak dan je ontbijt de avond ervoor en zet het in de koelkast. De volgende ochtend alleen wat fruit erbij en klaar is Kees! Daarnaast heb ik door mijn drukke werkschema niet veel tijd om zelf sapjes te maken dus de Pink Smoothie van innocent is mijn redder in nood. Eindelijk een sapje dat ik kan drinken zonder het gevoel te hebben dat ik een bom vol suiker achterover sla. Ik heb stiekem bijna elke dag deze week het sapje als tussendoortje gedronken. Lekker, makkelijk en het voorziet me gelijk van de nodige vitamines.

Krachttraining

De afgelopen week heb ik twee dagen de oefeningen uit de video van Alicia uitgevoerd. Persoonlijk vind ik de oefeningen goed te doen qua tijd en intensiteit. Er is veel afwisseling en dit zorgt ervoor dat het leuk blijft. Vind je de oefeningen te makkelijk? Ga dan volgende keer een stapje verder en daag jezelf uit door de advanced variant te doen. De burpees zijn overduidelijk mijn minst favoriete oefening. Ik moet mezelf keihard pushen en dan is een minuut nog steeds heel lang.

Yoga

De tweede week van de #PinkChallenge staat in het teken van yoga. Veel mensen denken dat zij niet lenig of flexibel genoeg zijn voor yoga, maar net als elke andere sport kost het tijd om jezelf te ontwikkelen. De bedoeling van yoga is om je lichaam sterker en soepeler te maken. Ademhaling en het controleren van je bewegingen maken hier een belangrijk deel van uit. Daarnaast leer je om op de juiste manier kracht, mobiliteit en evenwicht te combineren. Yoga zorgt ervoor dat je spieren worden verlengt en het verkleint het risico op pijn en blessures tijdens je andere workouts. Naast de fysieke voordelen werkt yoga ook nog eens bevorderend voor je algehele gezondheid. Het brengt rust in je hoofd en je zult merken dat je meer gefocust bent.

 

blog2

Fit Girl en yogi Liberty begon drie jaar geleden met yoga omdat zij veel hardloopt en graag meer wilde stretchen om haar lichaam soepel te maken. Net als met alles in het leven merkte ze dat naarmate de tijd verstreek, ze steeds beter werd in het uitvoeren van de oefeningen en haar lichaam op een hele andere manier leerde kennen. Het is een uitdaging voor jezelf en het doel is om je grenzen te verleggen. In het begin ging het voor Liberty vooral om de fysieke uitvoering, maar tegenwoordig is het vooral een spirituele oefening en dit past ze ook toe in het dagelijkse leven. Het gaat er vooral om dat je naar jezelf en je lichaam luistert. En yoga gaat echt niet alleen over meditatie, het kan zelfs een grotere uitdaging zijn dan je gemiddelde workout en het werkt ook nog eens verslavend! Dus waar wacht je nog op? Haal je yoga mat uit de kast, kijk de onderstaande video en ontdek jouw inner self.

Vergeet niet al je foto’s op Facebook en Instagram te taggen met de hashtag #PinkChallenge zodat je misschien 1 van de 4 gelukkige winnaars wordt van een limited edition #FITGIRLCODE x innocent tanktop en een Jogha Racerback Bra! En zoek je nog een toffe yoga mat? Ga dan snel naar onze webshop en check de nieuwe Jogha Fearless collectie.