Een terugblik op mijn zomerdoelen

Fit & Training door nathalie

Een kleine maand geleden stelde ik een aantal zomerdoelen op. Ik kan je vast vertellen... dat ik heb niet één week alle doelen af heb kunnen strepen. Toch vind ik niet dat ik compleet heb gefaald. Het aanleren van kleine gewoontes kost nu eenmaal tijd. Hieronder lees je hoe ik het er de afgelopen vier weken vanaf heb gebracht...

Van start!

Vol goede moed begin ik aan mijn eerste week. Ik start de ochtend braaf met een glas water, multivitamine en omega-3 capsule. Ik hoef maar drie dagen te werken deze week. Zodra het weekend is (donderdag dus) wordt het lastiger. Ik vergeet ‘s ochtends mijn routine en vergeet ook de oefeningen voor mijn schenen. Die doe ik deze eerste week dus maar één keer! Oeps. Volgende week de oefeningen maar op mijn to do lijstje zetten... Wel doe ik braaf donderdagavond laat mijn buikspieroefeningen. Heerlijk in de tuin na de warmte. Ik zet deze eerste week iedere dag minimaal 5.000 stappen. Het was een heerlijk verjaardagsweekend met veel eten. Niet erg, vanaf volgende week de draad weer oppakken met gezond eten.

Halfway there

In week twee haal ik voor het eerst het minimaal aantal stappen niet op een dag. Wel ben ik vandaag weer op de fiets naar mijn werk geweest. Dat stappengemiddelde moet deze week omhoog, dus ik weet wat me te doen staat. Op zaterdag gaan we wandelen en zet ik bijna 17.000 stappen. Yes!

Mijn ochtendroutine begint te wennen en het minder snoepen gaat redelijk. Snoep eet ik eigenlijk bijna niet meer, chocolade dan weer iets meer...

In week twee en drie doe ik pas op zondagavond buikspieroefeningen. Beter laat dan nooit! ;) Week drie is het zelfs zo erg dat ik al op bed lig als ik me plotseling bedenk dat ik nog maar 1x oefeningen heb gedaan voor mijn schenen. Eenmaal bezig aan nummer 2 besluit ik toch ook die buikspieren nog even aan te pakken. Anders faal ik wel heel erg in mijn 3e week! Zo kan ik een klein half uurtje later alsnog redelijk tevreden mijn bedje in duiken. Op naar alweer de laatste week.

Nog één week...

Mijn laatste en vierde week is druk. Vrijdagavond stappen we op het vliegtuig richting Kuala Lumpur en er moet nog veel gebeuren! Boodschappen doen, wassen, strijken, backpack inpakken, huis opruimen en schoonmaken, enzovoorts, enzovoorts. Voordat de week begint weet ik dan ook al dat ik er deze week opnieuw aan toe ga komen om drie keer oefeningen te doen voor mijn schenen. Ik kijk wel hoever ik kom...

Mijn ochtendroutine kan ik nu echt een routine noemen. Iedere ochtend gaat de wekker om me te herinneren (behalve in het weekend), maar meestal heb ik voor die tijd mijn vitamine en Omega-3 tabletjes al op. Zelfs in het weekend vergeet ik dit niet meer.

Het aantal stappen heb ik opnieuw niet iedere dag gehaald. Minimaal 5.000 per dag blijkt toch niet erg realistisch op kantoordagen. Wel ben ik de afgelopen weken bijna iedere dag (op een paar stormachtige dagen na) naar mijn werk gefietst. 40 minuten heen en weer 40 minuten terug. Misschien haal ik dan niet het minimum van 5.000 stappen, ik ben toch actief bezig. Ook ben ik gemiddeld drie keer in de week naar de gym geweest, heb ik meerdere rondjes hardgelopen en heb ik regelmatig langere afstanden op één dag gewandeld. Dit krikt mijn gemiddeld aantal stappen weer omhoog. Ik ben tevreden.

Als jullie dit lezen klauter ik waarschijnlijk door de Jungle van Maleisië, maar wanneer ik drie weken later weer op Nederlandse bodem ben wil ik mijn zomerdoelen weer oppakken. Gelukkig is het dan nog volop zomer. Nog alle tijd dus! Wanneer ga jij op vakantie? En… hoe staat het met jouw zomerdoelen? Een fijne zomer!

Wil je meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me op Instagram op @Nathalie2605.