Elze-Mieke's sport- en eetschema

Sport & Eetschema's door fitgirlcode

Hi all! Mijn naam is Elze-Mieke (sport)model, healthy food lover en sportaddict! Voor mijn werk reis ik heel veel en dat maakt mijn healthy lifestyle soms wat lastiger, maar ik probeer dit wel zo goed mogelijk vol te houden. Sporten en gezond eten is voor mij een way of life. Daarom deel ik graag met jullie mijn sport- en eetschema zodat jullie een kijkje in mijn leven kunnen nemen!

Voeding & Sport

Ik ben eigenlijk altijd al iemand geweest die bewust met voeding bezig was. Als kind at ik geen vlees. Ik schoof het keurig naar de zijkant van m’n bord, omdat ik de structuur niet lekker vond. Mijn moeder kookte daarom vaak een eitje voor me. Er is een korte periode geweest dat ik wel wat vlees at, maar ik ben alweer sinds jaren vegetarisch. Ik eet echter wel biologische vis. Op één of andere manier heb ik het idee dat mijn lichaam daar wél prettig op reageert. Bovendien vind ik het heerlijk en weet ik dat het goed voor je is. Zoals je ziet in mijn eetschema eet ik gevarieerd. Ik eet veel fruit en groente en heb dan ook niet de overtuiging dat je maar twee stuks fruit per dag mag eten. Ik eet zoveel fruit als dat ik zelf wil en dat is een hoop! Ook consumeer ik per week flink wat bananen, gewoon uit de schil, door gerechten en door smoothies. Dat je dik wordt van bananen en fruit is een fabeltje. Zorg gewoon dat je voldoende beweegt.

1969285_670913259642092_74358229_n

Ik ben vanaf kinds af aan altijd intensief bezig geweest met sport en ben daar tot op heden ook nooit mee gestopt. Ik heb een hele lange tijd op hoog niveau aan atletiek gedaan. Ik koos in mijn middelbare schoolperiode voor de sportklas, zodat ik extra gym had, daarnaast reed ik paard, speelde ik softbal en turnde ik. Turnen deed ik op vrijdagavond samen met Aranka! Ik sport zo’n 4 à 5 keer per week. Vooral cardio, soms wat kracht en 1 keer per week Bikram yoga. Op mijn rustdagen wandel ik altijd een uurtje. Heerlijk, toch nog even je hoofd leegmaken in de verse buitenlucht. Een extra motivatie voor mij om in shape te blijven is mijn werk als (sport)model. In dit werk heb je natuurlijk te maken met veel andere meiden die een prachtig lichaam hebben, dus in shape blijven is een must. Maar ik vind het zelf ook belangrijk en ik vind sporten leuk om te doen.

Way of life

Ik heb absoluut geen moeite met het vele sporten en gezond eten, omdat het voor mij een manier van leven is. Ik denk er niet bij na en omdat ik zoveel sport, mag ik van mezelf ook gewoon gezond brood (bijv. fitkorn, zuurdesem, spelt en rogge), volkoren rijst, volkoren pasta, etc. eten. Het zit hem in de bewuste keuzes die je maakt. Kies voor duurzame, biologische of onbewerkte producten. Als ik iets crave, dan gun ik mezelf dat, anders blijft dat verlangen in m’n lichaam en hoofd ‘zeuren’ en hindert me dat. Ik ren liever een paar kilometers extra, dan dat ik m’n carrot cake skip. Bovendien is het in zulke situaties zo dat je naar de smaak verlangt. Je hoeft dus niet die hele zak patat op te eten om de smaakverzadiging te bevredigen. Eet er gewoon een paar, neem een klein zakje, in plaats van medium.

1234656_584468034953282_1164502301_n

Voor mijn werk reis ik veel, dat maakt het soms wat lastiger om gezond te kunnen eten. Ik probeer dit natuurlijk altijd wel zo goed mogelijk te doen door dingen voor te bereiden. Zo neem ik naar shoots altijd zelf wat gezonde dingen mee, zoals zelfgemaakte rawrepen, rauwe noten, pure chocolade, bananen, soms een smoothie of wrap met zalm voor als ik een lange autorit heb. Ik doe hetzelfde als ik moet vliegen. Als ik een lange vlucht heb, vraag ik m’n boekers altijd een vegetarische maaltijd voor me te bestellen in het vliegtuig. Op de set is over het algemeen genoeg te eten, vooral bij de Franse- en Duitse klanten, maar voor de zekerheid heb ik altijd m’n eigen ‘knapzakje’ bij me.

Mijn sport- en eetschema

Tot slot deel ik graag met jullie wat van mijn favoriete recepten dus neem een kijkje op mijn blog www.elze-mieke.com voor véél meer recepten, fashion, travel en beauty!

-Wees trots op wie je bent! Je bent uniek en een zelfverzekerde vrouw, straalt de meeste kracht uit!-