Feest op je bord met de AH salade-4-daagse

Lunch door anna FG

Ik ben groot voorstander van de filosofie: niet moeilijk doen als het makkelijk kan. Vooral als het over gezond eten gaat. Dat wil niet zeggen dat ik nooit een keertje uitgebreid kook, maar doorgaans word ik er heel gelukkig van als mijn maaltijden in 5, maximaal 7 minuten op tafel staan. Mijn grote vriend Albert Heijn begrijpt dit. Vooral als het op het saladeschap aan komt. Op #FITGIRLCODE HQ word ik ook wel de Salade Koningin genoemd, dus je begrijpt dat mijn hart sneller gaat kloppen van alle easy&quick salade-producten die ze tegenwoordig hebben. Een salade saai? Nee man! Ik maak er echt een feestje van! Dat is ook precies wat ik heb gedaan tijdens de AH salade-4-daagse. Met een beetje hulp van het saladeschap van de Appie tover je iedere dag een andere salade op bord. Check hieronder welke salades ik allemaal heb gegeten en laat je inspireren voor een heus saladefeestje.

Kant-en-klaar salade blauwe kaas met appel

Als je van kaas houdt, moet je deze salade een keertje proberen! De combinatie van blauwe kaas met frisse appel en frambozenvinaigrette is absoluut geweldig.

 

 

Kant-en-klaar Noodle salade scampi en limoen

Mijn vriend houdt absoluut niet van garnalen, waardoor ik ze zelf eigenlijk ook heel weinig eet. Super jammer, want ik vind ze heerlijk! Deze salade met noodles en scampi vond ik dan ook pure verwennerij. Mijn nieuwe roze chopsticks (for dummies) maakte mijn saladefestijn helemaal compleet.

Billie Rose’s Griekse Salade

Op de website van Albert Heijn deelde 30 bloggers hun favoriete saladerecept, zodat jij die thuis ook kunt maken. Tijdens de salade-4-daagse heb ik de Griekse Salade van Billie Rose gemaakt. Absoluut een toppertje! De salade zit bomvol met heerlijke verrassingen. Daar krijg je zelfs de grootste sla-barbaar mee aan het groenvoer.

 

Ingrediënten

  • 200 g jonge bladsla-rucolamelange
  • 75 g veldsla
  • 300 g kipfilet
  • 500 g gegrilde groentemix
  • 2 avocado's
  • 150 g witte kaasblokjes (feta)
  • 200 g zwarte olijven
  • 4 el walnootolie
  • 80 g mediterrane pijnboompittenmix
  • 5 g koriander (fijngesneden)

 

Bereidingswijze

  1. Meng de jonge bladsla-rucolamelange met de veldsla in een schaal. Snijd de kip in stukken. Verwarm de gegrilde groentemix en kip in een pan op laag vuur. Snijd ondertussen de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en snijd de helften in schijfjes. Laat de blokjes witte kaas en zwarte olijven uitlekken en voeg deze toe aan de sla.
  2. Snijd vervolgens de verwarmde groentemix in stukjes en voeg deze samen met de stukjes gegrilde kip en avocado toe aan de sla. Mix de salade met de walnootolie en mediterrane pijnboompittenmix. Maak het geheel af met fijngesneden koriander en breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

 

 

Salade met gegrilde groenten en vegetarische grillstukjes

Ik vind gegrilde groenten echt super lekker, maar het is altijd zo’n gedoe om ze te maken. Soms lijkt het als of de Albert Heijn mijn gedachte leest, want ineens kwam iemand op kantoor aan met kant-en-klare gegrilde groenten. Helemaal geweldig! Bekijk hier hoe je deze salade maakt.

saladegegrildegroenten-eten

Ik hoop dat je net zo geniet van deze salades als ik heb gedaan. Wat is jouw ultieme saladecreatie? Deel je recept hieronder als berichtje. Laten we elkaar inspireren voor een volgende salade-4-daagse!