Soms kan simpel zo heerlijk zijn en daarom besloot ik weer eens ouderwetse wentelteefjes te maken. Zoals jullie inmiddels weten ben ik geen voorstander van brood, maar zo nu en dan vind ik zuurdesembrood prima. Probeer dit wel tot max 2 keer per week te beperken. Een beetje eiwit, ongezoete amandelmelk, kaneel en een sneetje zuurdesembrood is alles wat je nodig hebt voor deze gezond wentelteefjes.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 1 eiwit
  • 50 milliliter amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kokosolie

Garnering: bosbessen/ bramen/ aardbeien/ frambozen/ honing

Bereidingswijze:

1. Meng het eiwit met de amandelmelk en kaneel in een diep bord. Mix het goed door elkaar met een vork. Leg de sneetjes brood in het eimengsel en zorg ervoor dat beide kanten goed al het vocht opnemen. De sneetjes brood moeten het eimengsel helemaal opnemen.

1. Verwarm de kokosolie in een koekenpan. Bak hierin de doorweekte sneetjes brood aan beide kanten tot ze mooi bruin kleuren.

3. Schep de wentelteefjes op een bord. Maak af met wat bosbessen, bramen, aardbeien en / of frambozen. Smullen maar!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.