Gluten- en lactosevrije poffertjes
Poffertjes. Wie houdt er nou niet van dit Oer-Hollandse gerecht? Helaas zijn deze mini pannenkoeken niet zo heel gezond, tenzij je ze maakt volgens het recept van Elze-Mieke. Bake away meiden!
Ingrediënten (28 poffertjes)
- 60 gr gluten- en lactosevrij speltmeel of boekweitmeel
- 1 ei
- 200 ml amandelmelk
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- ½ tl baking soda of bakpoeder
- ½ tl kaneel
- klein snufje zout
- kokosolie of veganistische margarine (merk: Wajang te koop bij de Jumbo)
Topping:
- rood fruit (optioneel)
- honing of agavesiroop (optioneel)
Bereidingswijze:
- Meng het speltmeel, kaneel, kokosbloesemsuiker met een klein snufje zout in een kom.
- Voeg het ei toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Voeg de amandelmelk toe en klop er een egaal beslag van.
- Voeg op het laatste moment de baking soda of bakpoeder toe aan het beslag en meng goed door.
- Zet een poffertjespan op iets minder dan een middelhoog vuur met wat kokosolie of veganistische margarine. Ik gebruikte veganistische margarine.
- Wacht tot de kokosolie of veganistische margarine gesmolten is en vul iedere poffertjesvorm met ongeveer een kleine eetlepel van je beslag.
- Maak op deze manier 2 x 14 poffertjes. Vergeet niet bij de nieuwe lading poffertjes weer wat kokosolie of veganistische margarine in de poffertjespan te doen!
- Serveer met bijvoorbeeld poedersuiker, rood fruit of honing.
Kijk voor meer recepten op www.elze-mieke.com en @elzemieke.tijl.