5 nadelen van een fitte lifestyle (en hoe je ze tackelt!)

Fit & Training door fitgirlcode

Je bent vastbesloten om fitter, gezonder en bewuster te gaan leven. Fantastisch! Maar zijn er eigenlijk ook minpuntjes aan zo’n healthy lifestyle? Jammer genoeg is het antwoord: ja. Maar gelukkig wegen die bijlange niet op tegen de vele voordelen van gezond leven. Je zult je sowieso energieker voelen, je huid en haren zullen stralen, je zult misschien ook afvallen en ga zo maar door. Om je toch voor te bereiden op de mindere aspecten van een nieuwe, gezonde(re) leefstijl, lees je in dit artikel vijf “nadelen”.

1. Geen broeken en geen borsten meer

Als je gezonde voeding en lekker sporten een tijdje volhoudt, zul je waarschijnlijk wat vermageren. Dat kunnen enkele kilootjes zijn, maar als je meer afvalt, zul je merken dat vooral broeken niet meer goed passen. De investering in nieuwe kleren kan een aanslag op je portefeuille zijn, maar stiekem is het gewoon het perfecte excuus om te gaan shoppen!

Bovendien val je over je hele lichaam af en dus moet ook je (voorheen misschien goedgevulde?) buste eraan geloven. Op naar de lingeriewinkel dan maar! Of ga niet shoppen en geniet zonder gêne van braless days.

2. Winter voelde nooit zo koud

Naast investeren in nieuwe broeken en ondergoed, zou je best ook wat lekker warme truien inslaan voor de koudere maanden. Een paar leuke suggesties lees je hier!  Met een dunner beschermlaagje kun je namelijk vreselijk KOUD krijgen! Maar geen paniek: met een panty onder je jeans en een heerlijke snugglesweater word je zo winterproof.

3. Je brein breken over gezonde maaltijden

Het kan natuurlijk zijn dat je niet afvalt en dat is helemaal niet erg! Een healthy lifestyle gaat om zoveel meer dan een nummertje op de weegschaal. Om de voordelen van gezond eten te optimaliseren, zal je echter wel moeten volhouden en daarvoor moet je goed plannen. Dat betekent soms dat je je hoofd moet breken om voedzame en lekkere maaltijden te bedenken.

Je zult dus wat tijd moeten investeren in gerechtjes zoeken, producten leren kennen en inspiratie opdoen en je zult merken dat je niet meer ‘even snel’ naar de supermarkt kan. Om je alvast op weg te helpen, lees je hier heel wat lekkere recepten die je in een handomdraai op tafel zet!

4. Ook tegen je zin naar de sportschool

Net zoals op zoek gaan naar recepten vermoeiend kan zijn, zal je heus niet altijd zin hebben in je bezoekje aan de sportschool of je rondje rennen. Sporten is ontspannend en het geeft je energie, maar soms heb je er gewoon geen fut of tijd voor. Een keertje overslaan is dan niet erg, maar het mag geen gewoonte worden. Daarom zal je ook wel eens tegen je zin moeten sporten. Vul je emmer doorzettingsvermogen dus maar goed en weet dat jij je na het sporten fantastisch zult voelen. 

5. Omgaan met negativiteit

Tot slot moet je weten dat niet iedereen voor je zal applaudisseren als je vertelt over je gezonde levensstijl. Er zijn altijd mensen die anderen niet graag zien slagen en die je kritiek zullen geven. Het kan lastig zijn om dan vol te houden, maar de gouden tip is toch echt om die negativiteit te negeren. Focus op alle positieve reacties en op je eigen gevoel. Meer over omgaan met negatieve reacties lees je hier.

Zoals je ziet, zijn er ook wel een paar minpuntjes te bedenken bij een healthy lifestyle, maar eigenlijk wegen die helemaal niet op tegen de duizenden voordelen en het fantastische gevoel van een evenwichtige voeding en eens heerlijk zweten in de fitness. Hebben jullie nog minder leuke ervaringen met de omschakeling naar een fitte lifestyle? Of vinden jullie ook dat het eigenlijk bijna alleen maar voordelen heeft?