Nike wil een marathon onder de 2 uur laten rennen

Fit & Training door michelle-den-elzen

Wow… Een marathon an sich is al hartstikke pittig! Probeer maar eens 42,2 km aan een stuk te rennen. (Ik hou erg van hardlopen, maar zo’n afstand is voor mij nog een beetje hoog gegrepen.) Maar wat nou als je hem ook nog eens onder de 2 uur moet gaan lopen? Jep, dat is dus nog sneller dan het huidige wereldrecord. Nike heeft het als plan!

Gelukkig vragen ze daar geen hobbylopers zoals jij en ik zijn voor. Het sportmerk heeft namelijk een powerteam samengesteld: de 3 fantastische langeafstandslopers Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa en Zersenay Tadese zijn opgeroepen om deze ‘klus te klaren’. In 2017 zullen zij op een nader te bepalen locatie voor een marathon onder de twee uur gaan. Even ter vergelijking: het huidige record staat momenteel op 2 uur, 2 minuten en 57 seconde. De tijd die is uitgerekend als maximale tijd die fysiologisch gezien door een mens te halen is, is 1 uur, 57 minuten en 58 seconde. Vijf minuten speling dus. Klinkt als weinig, maar is echt heel veel in deze context.

WHEN THE IMPOSSIBLE BECOMES POSSIBLE

Velen zullen van tevoren al roepen dat het niet mogelijk is. Mensen lopen al jaren marathons en tot nu toe is niemand onder de 2 uur gekomen. Maar dat is juist wat Nike motiveert: zij willen het onmogelijke doen. Kijken hoe ver ze kunnen gaan, wat de toekomst voor sport kan inhouden, een inspiratie voor anderen zijn… Met een groot team vol voeding-, training-, omgeving- en productexperts achter zich worden de drie atleten momenteel klaargestoomd om straks het onmogelijke te gaan doen. Wij zijn benieuwd wat de uitkomst gaat worden van deze missie…

Wat denk jij? Gaan de drie topatleten het redden of is het echt onmogelijk?

Help! Zelf aan het trainen voor een marathon maar valt het je vies tegen? Volg dan deze tips! >