Deze plantaardige boterhammen passen in een Fit Girl’s eetpatroon

Food & Recipes door robin-den-besten


Op het moment waarop je besluit om je slechte eetgewoonten vaarwel te zeggen en voor een nieuw bewust eetpatroon wilt gaan, ga je er vaak vanuit dat brood voortaan ook uit je dieet moet worden geschrapt. En dat terwijl het hartstikke lekker en vezelrijk is. Zeker als je het combineert met goed (plantaardig) beleg, kun je prima genieten van een bammetje op zijn tijd!

Op Fitgirlcode HQ eten we bijna allemaal brood als lunch, terwijl we er toch ook hartstikke fit bij zitten.? Wanneer je hard sport moet je ook goed eten, en dat betekent ook dat je voldoende koolhydraten binnen moet krijgen. Je spieren hebben immers brandstof nodig. En laten daar nu precies de lange koolhydraten in (volkoren) brood weer heel goed voor zijn. Deze geven jou en jouw lichaam voldoende energie en zorgen ervoor dat je net even dat extra beetje uit jezelf kunt halen.

Wist je dat brood ook veel glucose bevat? Dit is een van de grootste energieleveranciers van je lichaam en heeft als voordeel dat je lekker lang kunt sporten en ook nog eens beter kunt denken. Glucose is namelijk een erg belangrijke voedingsstof voor je hersenen.

Als je vervolgens ook nog eens een laagje margarine op je boterham smeert ben je helemaal goed bezig. (Plantaardige) margarine zit vol onverzadigde vetten die je lichaam hard nodig heeft, bovendien houden Omega 3 en 6 het cholesterolgehalte in je bloed op peil, en zijn daarmee goed voor het hart. Wel zo verantwoord dus, om lekker te blijven smeren!

brood beleggen

Een goede basis

Natuurlijk is het wel belangrijk om ook bewust bezig te zijn waar je je brood mee belegt. En ook dat is helemaal niet moeilijk! Begin met een laagje 100 % plantaardige margarine boordevol goede Omega 3 en 6 vetzuren en wees vervolgens lekker creatief! Er zijn zoveel varianten waarmee jij je brood kunt beleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een broodje avocado of mijn persoonlijke favoriet: pindakaas, banaan. Of maak zelf eens humus met zongedroogde tomaat.

Wist je dat Becel ook drie heerlijke smaakjes margarine heeft: Kokos-amandel, Walnoot en Avocado. Je kunt de Becel met walnootolie heerlijk combineren met plakjes appel en kaneel. Of een heerlijke boterham met kipfilet en Becel met avocado-olie. Je kunt eindeloos variëren!

Onze nieuwe favorieten

Om je vast een beetje op weg te helpen hebben we drie heerlijke recepten voor je bedacht die heerlijk smaken op jouw boterham. Maar we zijn natuurlijk ook heel benieuwd wat jouw favoriete beleg is! Deze recepten heb je allemaal binnen enkele minuutjes klaar, zodat je meteen kunt smullen tijdens de lunch.

brood beleggen

Peer met balsamico en munt

Doe jij weleens fruit op je brood? Het is een makkelijke manier om aan je dagelijkse vitaminen te komen en het smaakt fantastisch! Deze variant met peer en balsamico is de perfecte combinatie van zoet en zuur!

Benodigdheden

 • Becel 100 % plantaardig
 • 1 boterham
 • ½ peer
 • 1 el crema di balsamico
 • 1 takje munt

Bereiding

 1. Snijd de peer in de dunne plakjes
 2. Besmeer je boterham met een laagje 100 % plantaardige margarine van Becel
 3. Leg de plakjes peer op de boterham en doe hier de balsamico overheen
 4. Maak af met wat munttakjes

brood beleggen

Avocado met tomatensalsa

Ben jij je standaard broodje avocado een beetje zat? Dan ga je deze variant met tomatensalsa heel erg lekker vinden! Je hebt het recept binnen no-time gemaakt en hebt meteen een totaal andere lunch!

Benodigdheden

 • Becel 100 % plantaardig
 • 1 boterham
 • ½ avocado
 • 1 tomaatje
 • olijfolie
 • peper en zout

Bereiding

 1. Snijd je tomaatje fijn en meng deze met de olijfolie, peper en zout
 2. Snijd de avocado in plakjes
 3. Smeer een laagje Becel 100 % plantaardig op je boterham en beleg deze vervolgens met de avocado.
 4. Verspreid de tomatensalsa over de avocado

brood beleggen

Banaan met pure chocolade

Ik hoor je denken, chocolade én banaan! Dat zijn toch heel veel calorieën? Toch kun je deze twee prima combineren voor een  lekkere en bewuste lunch. Vooral wanneer je gaat sporten kan je lichaam wel wat extra energie gebruiken en is dit de perfecte lunch.

Benodigdheden

 • Becel 100 % plantaardig
 • 1 boterham
 • ½ banaan
 • 1 el geraspte pure chocolade

Bereiding

 1. Snijd de banaan in plakjes
 2. Smeer een laagje Becel 100 % plantaardig op je boterham en leg hier de plakjes banaan op.
 3. Rasp vervolgens de chocolade over je boterham.

Ga jij een van deze recepten tijdens de lunch uitproberen? Ik ben benieuwd hoe het je bevalt! En zo zie je maar weer dat brood prima in een Fit Girl lifestyle past!

Disclaimer: Dit artikel is in samenwerking met Becel geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel.