Groen sap

We hebben allemaal weleens eens een periode waarna balans geen overbodige luxe is. Een vakantie, een verjaardag, festivalvoer of nachtbraken. Voor mij kwam die behoefte na een 5-daagse Toscane trip vol met heerlijke pasta’s, ambachtelijk brood, wijn en heel veel veganistische chocolade gelati (onweerstaanbaar).

Groene sappen zijn geweldig om je vitaminen, mineralen, antioxidanten, phytonutriënten (het stofje wat de kleur aan groente en fruit geeft) en enzymen binnen te krijgen. Omdat sap geen vezels bevat hoeft je spijsvertering geen werk te doen en schiet al het goeds, zonder energieverlies, direct je systeem in. Drink dit first thing in the morning en je krijgt een kick en voelt je verfrist. De alkaliserende, ontstekingsremmende en ontgiftende eigenschappen brengen je lijf weer in balans en geven je weerstand een boost.

Maak je wat extra en vries je het in, heb je de komende dagen wat vers sap achter de hand om je ochtend mee te kickstarten. Wel even onthouden dat je het de avond vooraf uit de vriezer haalt.

Groen sap

Ingrediënten:

Komkommer

Appel

Venkel

Citroen

Bladgroenten (bijvoorbeeld spinazie, boerenkool of snijbiet).

Gember

Kokoswater om het mee aan te lengen (optioneel)

Bereidingswijze:

Haal alle ingrediënten door een juicer en leng het aan met wat puur kokoswater of ijsklontjes.

Meer Happy Earth Kitchen recepten vind je op www.happyearthkitchen.com

Foto’s: Yonca Özbilge – Happy Earth Kitchen ©

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.