Recept: Frisse appelmoescake
Zin om dit weekend iets lekkers te bakken? Probeer dan eens deze appelmoescake! Ideaal voor de Fit Girls die niet zo dol zijn op banaan of gewoon eens iets anders willen proberen.
Banaan wordt vaak gebruikt in gezonde baksels. Waarom? Banaan zorgt voor een lekkere zoete smaak! Helaas is niet iedereen even dol op banaan. Deze appelmoescake is zonder banaan, maar (zoals de naam al een beetje verraadt) met appelmoes! De appelmoes zorgt voor een lekkere smeuïge cake en zorgt net als de banaan voor een lekker zoete smaak. Kies wel voor een variant zonder toegevoegde suikers.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 300 gram appelmoes (light)
- 60 gram havermout
- 70 gram boekweitmeel
- 28 gram eiwitpoeder vanille
- 15 gram lijnzaad
- citroensap
- kaneel
- 1 nectarine
- 2 tl bakpoeder
Bereidingswijze appelmoescake
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de havermout, boekweitmeel, eiwitpoeder en bakpoeder in een kom.
- Voeg vervolgens de appelmoes, de eieren, het citroensap en wat kaneel naar smaak toe en mix het geheel door elkaar met een handmixer tot er een glad beslag ontstaat.
- Snijd de nectarine in stukjes en schep de stukjes nectarine samen met het lijnzaad door het beslag.
- Bak de cake ongeveer 30 minuten op 175 graden. Houd de cake wel in de gaten, de baktijd kan per oven verschillen. Controleer met een satéprikker of de cake droog is.
- Laat de appelmoescake afkoelen en snijd de cake in ongeveer 10 plakken. Enjoy!
Een heerlijk fris baksel voor op warme dagen! Ga jij de appelmoescake proberen? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vindt! Deel jouw creatie onder de hashtag #FITGIRLCODE of tag mij @Nathalie2605! Eet smakelijk!
Wil je meer van mij zien? Lees dan al mijn artikelen of volg me op Instagram op @Nathalie2605.