gezonde havermoutrepen

Zin om gezond te snacken? Dan koop je misschien snel even zo’n pak met ‘gezonde’ mueslirepen bij de supermarkt en stop je die vast in je tas als tussendoortje voor op je werk of voor op school. Dit is iets heel normaals en het zou ook super zijn, als het niet was dat die ‘gezonde snackrepen’ van tegenwoordig helemaal niet zo gezond zijn als wij denken! Lees ons recept voor gezonde havermoutrepen hier. 


728x90 shop GIF banner

Veel “gezonde” repen bevatten enorme hoeveelheden suikers en dan hebben we het nog niet eens over alle E-nummers en andere rotzooi die ze erin stoppen. Een supersimpele en superlekkere oplossing om dat te ontwijken: maak de havermoutrepen zelf! Het voordeel van deze ontbijtrepen zelf maken is dat je zeker weet wat en hoeveel je erin doet. Je kunt dit dus precies afstellen op jouw macro’s. Voor iedereen die dat bijhoudt, is dit dus superhandig! Oké, genoeg gekletst: laten we beginnen! 

gezonde havermoutrepen

Recept: gezonde havermoutrepen

Ingrediënten:

  • een klein beetje kokosolie (om in te vetten)
  • 180g havermout
  • 180g honing
  • 180g gemengde noten (ongezouten en ongebrande)

Verder nodig: 

  • een oven
  • een bakplaat
  • bakpapier
  • weegschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm eerst de oven voor op 150 graden.
  2. Vermaal daarna de noten in een blender/keukenmachine of met een vijzel.
  3. Doe vervolgens de honing in een pannetje en verwarm het tot het lekker vloeibaar is.
  4. Roer de havermout en de gemaalde noten door de honing heen. Tip: doe dit in kleine stapjes, dat gaat makkelijker!
  5. Vet het bakpapier in met de kokosolie.
  6. Doe het noten/havermoutmengsel op het ingevette bakpapier en spreid het uit tot een dikke plak van ongeveer 3-5 mm.
  7. Snijd dan de dikke plak in kleine reepjes. Ongeveer 18 is het meest ideale, dan houd je er leuke macro’s aan over!
  8. Haal bovendien de stukjes een paar millimeter uit elkaar zodat ze in de oven niet aan elkaar gaan plakken.
  9. Zet ten slotte de schaal in de oven en bak voor ongeveer 10-15 minuten op 150 graden.

Tip: Hoe langer de havermoutrepen in de oven gaan, hoe knapperiger ze zijn. Maar als ze nog een beetje softy zijn, zijn ze ook super lekker! Dus je kunt zelf bekijken hoelang je ze precies in de oven doet om ze perfect bij jouw smaak te laten passen.

Macro’s per havermoutreep:

Koolhydraten: 17,6g
Vet: 4,6g
Eiwit: 3,3g

Ga jij de havermoutrepen zelf proberen te maken?

Liefs,

Maartje

Volg jij mij al op social? Via de naam @Gezonderecptjes kun je mij op Instagram en Facebook vinden!

Wil jij meer recepten zien?

Geen probleem! We barsten van de healthy recepten en kunnen niet wachten om ze met jou te delen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg ze dagelijks in je inbox!

Recommended Posts

4 Comments

  1. Hoi,
    Super recept, ik wil het graag uitproberen. Maar hoelang zijn deze repen houdbaar?
    Groetjes, Leen

  2. Hallo Maartje,

    ik heb een poging gedaan om je havermoutrepen te maken met noten (bovenstaande). De receptuur heel secuur gevolgd. Na 15 minuten waren ze zelfs nog niet een beetje gaar, dus nog 10 minuten in de oven gelaten. Ze zijn knapperig en smaken OK, maar ze vallen gewoon uit elkaar. Geen enkele structuur. Wat doe ik fout?
    groeten,
    Janine

    • Ik heb ze net gebakken en zien er goed uit , heb de oven op 165 gr gezet en zeker 25 min gebakken en gekeken tot ze goed bruin zijn , nu afkoelen en afwachten me de smaak ?.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *