Recept: homemade strawberry-mango ijsthee

Food & Recipes door fitgirlcode

Al van kleins af aan heb ik een innige band met thee. Kun je lachen, maar die 3 koppen per dag zitten er keihard ingehamerd! Het is mijn ultieme relax-momentje, een zeer effectieve winter-opwarm-methode, en een never-boring hobby! Er zijn namelijk een huge aantal verschillende blends en smaken verkrijgbaar. Op de Fitgirlcode redactie slurpen wij dan ook iedere dag liters weg... De lades in de keuken liggen ramvol met theezakjes en uiteraard heb ik een stille favoriet! De verse losse theesoorten van Newby Tea zijn super smaakvol, intens, én gevarieerd. Zo nip ik de ene dag aan een klassieke groene thee, en pronkt er de volgende dag een kop Himalaya thee op m'n bureau! Lekkah! 

Het jaar van de thee trends

Ik hoor je denken, thee, daar is niet zo veel spannends aan toch? Nou, daar denkt menig thee-slurpend mens anders over! Ieder jaar komen er nieuwe trends om de hoek kijken, de een nog gekker dan de ander! En dit jaar is het niet anders... Wat dacht je van heuse thee-cocktail? Een lekkere alcoholische (of voor de verstandige Fit Girls onder ons, non-alcoholische) versnapering op basis van thee is geen aparte verschijning meer op de cocktails menu's van hippe bars en resto's. En zo'n tocktail (ik coin deze term bij deze) is dus ook prima te matchen met je avondmaal! Thee kan je maaltijd super begeleiden, en zelfs het een en ander toevoegen aan je smaaksensatie! Bye bye wine, with tea is how we want to dine... Zo is een mok witte thee een prima vervanger voor je glas wit, en kan je sluit zwarte thee perfect aan bij rode wijn-gerechten!

Qua thee soorten is er ook het een en ander in de mode! Zo is chai tea mateloos populair. Deze Indiaase lekkernij bestaat uit zwarte thee die vervolgens gemengd wordt met verschillende kruiden en melk. Ook matcha thee is niet meer weg te denken uit menig Fit Guru's dagmenu! Dit is een heerlijke Japanse groene thee die door het aparte verwerkingsproces een stofje bevat dat je immuunsysteem boost. De theebladeren worden gestoomd, gedroogd en verpulverd waardoor er een groen poeder boordevol vitaminen ontstaat.

En wat dacht je van self-made ijsthee? In plaats van de standaard variant wordt er nu massaal ijsthee getrokken van verse theebladeren. En dat is naast verfrissend ook mega lekker! Vandaag delen we het ultieme recept voor homemade ijsthee, dat binnen een handomdraai klaar is!

ijsthee

ijsthee

Strawberry-mango ijsthee

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Maak de thee klaar door 100 ml kokend water over de theebladeren te schenken.
  2. Laat 10 minuten trekken.
  3. Giet de thee over het gevulde glas met ijsblokjes terwijl je er een zeef tussen houdt.
  4. Garneer met verse aardbeien en stukjes mango.

There you go, homemade ijsthee! Enjoy!