Recept: Lauwwarme salade met courgette, peer en blauwe kaas

Food & Recipes door robin-den-besten

Nu het buiten weer wat grauwer is, is een salade misschien niet je eerste keus. Ook wij vervangen onze koude lunch aan het einde van de zomer vaak weer door een warme en ook het avondeten is vaak niet meer koud. Met deze salade combineer je gelukkig the best of both words, hij is namelijk voor een deel gemaakt met warme ingrediënten. Zo heb je een heerlijke salade waar je toch nog een beetje van op warmt. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het recept niet helemaal zelf heb verzonnen, maar dat neemt niet weg dat 'ie minder lekker is. Het recept is geïnspireerd op een salade van Hello Fresh. Zelf voegde ik er nog een aantal lekkere ingrediënten aan toe, die 'm wat mij betreft helemaal af maken. Eet je de salade als diner? Dan kun je er wat quinoa doorheen verwerken voor de nodige koolhydraten. Of warm er lekker een stokbroodje bij op. De keuze is eindeloos!

Ingrediënten

Het fijne aan de salade is, dat je er maar een paar ingrediënten voor nodig hebt. En dat terwijl de smaken echt perfect zijn (al zeg ik het zelf ;)).

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram rucolamelange
  • 2 peren
  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • handje walnoten
  • 100 gram blauwe kaas
  • olijfolie
  • (vijgen)balsamico

Tip: Lust je geen blauwe kaas? Vervang deze dan door geitenkaas of een ander zacht kaasje naar keuze. 

gezonde salade

En zo maak je de salade

  1. Schil de peer en snijd in parten. Ontpit de avocado en snijd in blokjes.
  2. Was de courgette goed en snijd in dunne plakken. Voor extra dunne plakken kun je een kaasschaaf gebruiken.
  3. Verwarm een grote pan met een klein scheutje olijfolie en bak hierin de courgette en peer ongeveer 8 - 10 minuten. Haal de pan vervolgens van het vuur en laat een beetje afkoelen. Heb je een grillpan? Dan is het ook heel lekker om de courgette te grillen.
  4. Hak ondertussen de walnoten fijn en verkruimel de blauwe kaas.
  5. Meng de slamelange, avocado, courgette en peer door elkaar.
  6. Top af met de walnoten, blauwe kaas en een beetje olijfolie en (vijgen)balsamico.

Smullen maar! 

Ik hoor graag wat je van de salade vond en of jij er misschien nog een goede variatie op hebt! Laat je het me hieronder weten als je 'm hebt gemaakt? Vind ik leuk!