Recept: Pasta met spinazie en gemarineerde zalm

Food & Recipes door nina-en-maris

Sommige ingrediënten zijn gewoon een gouden combinatie samen. Spaghetti, spinazie en zalm is zo'n perfecte combi. Als je 10 verschillende mensen dezelfde ingrediënten geeft met dezelfde bereidingswijze dan zou je logischerwijs 10 dezelfde maaltijden krijgen. Toch is dat vaak niet het geval en heeft ieder gerecht zo z’n ‘signature’. Aanschouw hieronder ons recept van een heerlijk pastagerecht wat makkelijk te maken én snel klaar is. Precies wat je wilt als je thuiskomt na een dag werken en geen zin hebt om nog naar de winkel te gaan. Tip: zorg dat je altijd een zalmmoot en een doos spinazie in de diepvries hebt liggen ;) 

Pasta met spinazie en gemarineerde zalm

Ingrediënten:

  • Pasta naar keuze (bijvoorbeeld speltpasta of courgetti)
  • Spinazie uit de vriezer
  • Zalmfilet

Ingrediënten voor de marinade:

Ingrediënten voor de salade:

pasta met zalm

Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta en zet de spinazie op het vuur.
  2. Verwarm de airfryer (of een oven als je geen airfryer hebt) voor en maak de marinade van sojasaus, honing, chilisaus, knoflookpoeder, chilipoeder, peper en zout
  3. Pak een hittebestendig bakje en spray in met olijfolie.
  4. Snijd je zalmfilet in 3 of 4 stukken en besprenkel de marinade erover zet de zalm vervolgens voor 8 minuten in de airfryer (of 20 minuten in de oven op 200 graden).
  5. Maak de salade door de tomaat en de ui te snijden en doe de soja en chilisaus erbij.
  6. Giet de pasta af en meng deze met de spinazie. Leg je zalm erop en maak af met de salade. Geniet van deze intense smaak explosie!

Word jij ook zo blij van zo’n bordje geluk en hebben wij jou geïnspireerd tot het maken van deze maaltijd? Laat het dan weten op onze Instagram en tag ons @ninaenmaris of laat een reactie achter onder dit artikel. Dat vinden wij super leuk! Eet smakelijk!