Recept: Proteïne chia pudding

Food & Recipes door robin-den-besten

Als er een ontbijtje is wat er bij mij altijd in gaat, dan is het wel chia pudding. Ik moet toegeven dat ik in het begin even moest wennen aan het idee, maar sinds ik eenmaal overstag ben staat dit ontbijt regelmatig op het menu. Benieuwd waarom deze chia pudding zo'n succes is? Lees dan snel verder!

Waarom jij met chia pudding wilt ontbijten

Toen chiazaad net op de markt verscheen was het een ware hit. Overal verschenen de zaadjes in de supermarkt en voegden we het toe aan onze recepten en wij snappen wel waarom! Naast dat de zaadjes enorm goed zijn voor de spijsvertering en stoelgang, dragen ze ook nog bij aan een gezond hart en stevige botten. Een portie chiazaad bevat al snel 18% van de dagelijkse hoeveelheid aan calcium, dat is mooi meegenomen bij je ontbijtje. Als je er dan ook nog een dosis proteïne en fruit aan toevoegt, heb je een ontbijtje waar je ú tegen zegt.

Zo maak je proteïne chia pudding

Ingrediënten

De bereiding

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je chia pudding een ruim van tevoren moet maken, zet 'm de avond van tevoren klaar en je hebt de volgende ochtend een heerlijk ontbijtje. Zo maak je de pudding klaar:

  1. Meng de chiazaadjes, amandelmelk, whey protein en kaneel door elkaar in een mok of kom.
  2. Laat het mengsel een nacht in de koelkast staan.
  3. Haal de pudding de volgende ochtend uit de koelkast, je zult zien dat de zaadjes zich nu volgezogen hebben met amandelmelk. Roer dit nog even door.
  4. Top af met jouw favoriete fruit en toppings.

Geniet van jouw heerlijke, voedzame en gezonde ontbijtje! Wat is jouw favoriete ontbijtrecept?