RECEPT: tomatenrisotto met feta en chorizo

Diner door Chloe

Ben jij ook zo gek op risotto? Dan is dit recept helemaal wat voor jou. Wij van Fitgirlcode zijn namelijk ook dol op dit gerecht en willen dan ook het liefst alle variaties proberen. Vandaag hebben we ook een heerlijk risotto recept voor je klaarstaan. Namelijk tomatenrisotto met feta en chorizo.

Tomatenrisotto met feta en chorizo

Dit is zo’n heerlijk gerecht wat iedere keer weer een feestje is. En dan is het ook nog eens hartstikke gezond. Je moet er wel even voor in de keuken staan, maar je kan het ook heel gemakkelijk bewaren. Maak dus extra veel zodat je de rest van de week niet meer hoeft te koken of het lekker als lunch kan meenemen.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram risottorijst
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 gram chorizo
  • 600 gram spinazie
  • 150 gram feta

Zo maak je de risotto met feta en chorizo

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Pak hierna een pan en verhit hier de boter in. Fruit vervolgens de ui en knoflook voor enkele minuten.
  2. Voeg nu ook de risottorijst toe en roer een paar minuten mee totdat de rijst glazig is.
  3. Voeg nu ook de tomatenblokjes toe. Blijf roeren tot bijna al het vocht is opgenomen.
  4. Voeg nu iedere keer een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren. Voeg iedere keer wat meer bouillon toe als het vocht bijna is opgenomen. Blijf dit doen tot de rijst gaar is. Dit zal zon 30 minuten duren.
  5. Ondertussen snijd je de chorizo in plakjes. Deze snijd je vervolgens weer doormidden zodat er kleine stukjes ontstaan.
  6. Pak nu een koekenpan en voeg hier zonder olie of boter de chorizo aan toe. Bak voor zo’n 5 minuten. Hierna haal je de chorizo eruit maar zorg dat het bakvet in de pan blijft.
  7. Doe nu in diezelfde pan de spinazie en laat langzaam slinken.
  8. Verkruimel ondertussen de feta kaas.
  9. Haal de risotto van het vuur en voeg nu de feta, spinazie en chorizo toe.

Eetsmakelijk!