Veganistisch en glutenvrij bananenbrood met kokos

Hmmmm, gaan we ooit genoeg krijgen van bananenbrood?! I don’t think so! Naast de klassieke optie zijn er nog véél meer variaties, die elk hun eigen twist geven aan de lekkernij. Wat dacht je van dit veganistisch en glutenvrij bananenbrood met kokos, van healthy-recipe-boss Elze-Mieke Tijl? Het brood is 100% healthy, en ook nog eens glutenvrij (wat sowieso mooi meegenomen is). Go for it! 

Veganistisch en glutenvrij bananenbrood met kokos

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 100 gr Iraanse dadels (zonder pit)
  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 el lijnzaad (ik gebruikte blond lijnzaad, heel) bruin of gebroken lijnzaad is ook prima
  • 2 el zonnebloempitten
  • 10 gr kokosrasp
  • 25 gr rauwe pecannoten
  • 2 tl baking soda (geen glutenallergie? dan kun je ook bakpoeder gebruiken, maar dan is je brood niet meer glutenvrij!)
  • snufje zeezout
  • 1 tl kaneel
  • Springvorm 17 x 17

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pureer de bananen met de dadels glad in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, prak de bananen dan en snijd de dadels in hele kleine stukjes. Voeg erna samen.
  3. Voeg aan de bananenpuree het lijnzaad, zonnebloempitten, zout, kaneel toe.
  4. Voeg nu beetje bij beetje het boekweitmeel toe aan je mengsel, totdat er een dik beslag ontstaat.
  5. Voeg als laatste de baking soda/bakpoeder toe.
  6. Vet een cakevorm in met wat kokosolie of veganistische margarine.
  7. Hak de pecannoten grof.
  8. Giet het mengsel in de vorm en bedek je mengsel met de geraspte kokos en de gehakte pecannoten . Druk de pecannoten zachtjes wat in je mengsel, zet de vorm in het midden van de oven op een rooster en bak in ongeveer 45-50 minuten gaar.
  9. Wordt de bovenkant tussentijds te donker of dreigen de geraspte kokos en pecannoten te donker te worden? Dek deze dan af met een stukje bakpapier.
  10. Het bananenbrood is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
  11. Laat je baksel afkoelen op het rooster.

Het is lekker om het bananenbrood te eten met bijvoorbeeld wat appelstroop, pindakaas of notenpasta! Smaakte hij bij jou ook zo goed? Ja? Check voor meer healthy recepten Elze-Mieke’s blog of haar Instagrampagina! Enjoy. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.