RECEPT: Voedzame pokébowl met zalm en veel groenten

Food & Recipes door sophie-koopmans
Het wordt weer langzaamaan wat mooier weer, en stiekem krijgen wij daarvan nóg meer zin in de zomer! En bij de zomer hoort natuurlijk een heerlijk zomers gerecht. Niet dat een pokébowl alleen in de zomer gegeten mag worden, daar is hij natuurlijk véél te lekker voor! Je kunt dit gerecht dus gewoon lekker proberen wanneer je er zin in hebt ;). Eet smakelijk! 2 bowls | bereidingstijd ca. 40 min | Hoofdgerecht Per bowl: 1070 kcal | 45 gram eiwit | 94 gram koolhydraten | 56 gram vet Ingrediënten:
  • 140 gram rijst (wit of zilvervlies)
  • 200 gram zalmfilets zonder huid
  • 1 avocado
  • 50 gram wortel julienne
  • 125 gram zeewiersalade (wakame)
  • 1 puntpaprika
  • 100 gram sojaboontjes
  • Aantal plakjes komkommer
  • Aantal plakjes radijs
  • 2 el gebakken uitjes
  • Wasabimayonaise
  • 4 tl sesamzaadjes
  • 2 el rijstazijn
  • 4 el sojasaus
  • Snufje knoflookpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gemberpoeder
Tip: gebruik voor een nog gezondere variant eens bloemkoolrijst, quinoa of bulgur Bereiding: 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en schep door de nog warme rijst de rijstazijn. Schep vervolgens de rijst op een plat bord en laat dit afkoelen. 2. Snij de zalm in blokjes van ca. 1 cm. Doe de blokjes zalm in een kom. Voeg de soyasaus, het gemberpoeder, 1 tl chilivlokken, 2 tl sesamzaadjes en een snufje knoflookpoeder toe aan de zalm en meng dit goed door elkaar. Laat de zalm 10 minuten marineren. 3. Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de puntpaprika en snij dit in blokjes. Snij ook de avocado in blokjes. De radijs en de komkommer kan in plakjes gesneden worden. 4. Verdeel de afgekoelde rijst over de borden. Nu kun je de toppings toevoegen. De radijs, de paprika, de avocado, de wortel julienne, de sojaboontjes en het zeewier leg je aan de zijkanten. De gemarineerde zalm kan in het midden van het bord. 5. Garneer de pokébowl met de sesamzaadjes, de gebakken uitjes en de wasabimayonaise. Voor een beetje extra pit: strooi er nog wat chilivlokken overheen Met een pokébowl kun je heel gemakkelijk variëren. Wissel eens af door bijvoorbeeld mango toe te voegen of maak hem een keertje vegan. Dat maakt het maken en eten van een pokébowl nog leuker! Benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Volg @fitgirlcode dan op Instagram en houd onze food-pagina op de website in de gaten.